Dubai / Bezienswaardigheden / Excursie Abu Dhabi

Abu Dhabi bezienswaardigheden

Excursie Abu Dhabi vanuit Dubai: Wat te doen in Abu Dhabi?

Abu Dhabi bezienswaardigheden

Wat zijn de bezienswaardigheden in Abu Dhabi? Een overzicht van de top 10 attracties, highlights en musea in deze hoofdemiraat. Excursie Abu Dhabi bezoeken vanuit Dubai en wat te doen in Abu Dhabi?.

Excursie naar het hoofdemiraat Abu Dhabi

Dubai is een van de zeven emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Ten zuiden van Dubai ligt op slechts 130 kilometer de grootste en het hoofdemiraat Abu Dhabi met de gelijknamige hoofdstad Abu Dhabi. Deze stad komt al steeds meer op als vakantiebestemming, maar wordt hoofdzakelijk bezocht als dagexcursie vanuit Dubai, omdat Abu Dhabi binnen anderhalf uur te bereiken is. Om Abu Dhabi binnen te komen hoeft u vooraf geen visum te regelen, maar krijgt u bij binnenkomst een gratis toeristenvisum op vertoon van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder is het handig dat Abu Dhabi dezelfde munteenheid heeft als Dubai.

Wat Dubai en Abu Dhabi overeenkomstig hebben is dat beide steden door de oliedollars enorme transformaties hebben ondergaan, voor Islamitische begrippen vrij liberaal zijn, veilige landen zijn en hun geld hebben geïnvesteerd om meer een toeristische bestemming te worden. Wanneer u langere tijd in Dubai vakantie bent raden we u dan ook echt aan om eens een dag Abu Dhabi te bezoeken, want de nieuwe metropool heeft genoeg historische en moderne gebouwen. Topattracties zijn hierbij de Sjeik Zayed Moskee, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, welke absoluut behoort tot de mooiste moskeeën ter wereld. Verder is de emiraat bekend vanwege zijn eigen Louvre museum en krijgt het land veel bekendheid door de Formule 1 race op het Yas Marina Circuit.

Hoe kunt u Abu Dhabi bezoeken vanuit Dubai?

Voor een excursie Abu Dhabi bent u aangewezen op de snelweg die beide steden verbindt. U kunt zelf een auto huren, een taxi nemen (minstens 80 euro enkele reis) of de openbare bus nemen vanaf bijvoorbeeld het Al Ghubaiba busstation in Dubai. Wat wij u uit ervaring aanraden is om een compleet georganiseerde dagtocht te boeken, waarmee u ook gelijk de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt en daardoor het maximale haalt uit uw dagtrip Abu Dhabi. Aan één dag heeft u eigenlijk voldoende om de hoogtepunten van de stad te bezoeken. U boekt een dagexcursie al vanaf 72 euro.

Alle excursies bezoeken in elk geval als basis de Sjeik Zayed moskee. De keuze van uw excursie hangt ervan af welke van de volgende attracties u wilt bezoeken, aangezien niet elke dagexcursie naar alle Abu Dhabi bezienswaardigheden gaat: het Louvre, Qasr Al Watan, de Etiha Towers, het Emirates Palace en The Corniche. Bekijk hier het aanbod van dagtochten met goede reviews en lees welke van de mooiste Abu Dhabi bezienswaardigheden bezocht zullen worden:

Wat doen in Abu Dhabi? - Top 12 Bezienswaardigheden Abu Dhabi

Sjeik Zayed Moskee Abu Dhabi

1. Sjeik Zayed Moskee

Dit is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. De indrukwekkende moskee is vernoemd naar de eerste president en grondlegger van de VAE sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, die er ook begraven ligt. Het enorme witte gebouw heeft 82 koepels en bestaat voor een groot deel uit wit marmer. De gebedszaal heeft capaciteit voor 40.000 gelovigen, ’s werelds grootste handgeknoopte tapijt en 24-karaat vergulde kroonluchters, waardoor u in de moskee uw ogen uit zult kijken. Door de spiegeling van de omliggende vijvers wordt de pracht van de moskee nog verder versterkt.

Louvre Abu Dhabi

2. Louvre

Dit indrukwekkende Louvre museum opende in 2017 en is tot stand gekomen na een miljoenenovereenkomst tussen het Franse Louvre museum en de Verenigde Arabische Emiraten. Zo krijgt het museum dat als gebouw al even indrukwekkend is voor exposities een wisselende collectie van ruim 300 werken ter beschikking. De andere helft van de museumcollectie bestaat uit werk dat door het museum zelf met de oliedollars is aangeschaft. In de toekomst wordt er ook een Guggenheim museum geopend naast het Louvre, waarmee Abu Dhabi zich in het Midden-Oosten op de kaart wil zetten als kunstcentrum. U kunt losse tickets reserveren via deze aanbieder en wanneer u een dagexcursie vanuit Dubai wilt zult u deze dagtocht moeten boeken.

Abu Dhabi bezienswaardigheden

3. Emirates Palace

Het Emirates Palace is niet zoals de naam doet vermoeden een paleis, maar het is een luxer dan luxe 5 sterrenhotel dat gebouwd is als een Islamitisch paleis omringd door 85 hectare aan prachtige tuinen. De bouwkosten lagen rond de 3 miljard dollar waarmee het Emirates Palace, het derde duurste hotel ooit is. Het interieur van het hotel is weelderig versierd met bijvoorbeeld goud en marmer in de suites. U kunt een deel van de binnen,- en buitenkant van het hotel bezoeken. Meer informatie over overnachten in het Emirates Palace.

Abu Dhabi

4. Qasr Al Watan – Paleis van de Natie

Sinds 2019 is het mogelijk om het presidentiële paleis ‘Qasr Al Watan’ van Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi te bezoeken. Van veraf valt het indrukwekkende paleis al op door prachtige koepels en tuinen, van binnen is het nog rijker versierd met gouden elementen en kroonluchters. Door het openstellen van het paleis wil men bezoekers meer vertellen over de geschiedenis en tradities van Abu Dhabi. Een bezoek aan dit paleis geeft u absoluut een duizend en één nacht ervaring (tickets en reserveringen).

Excursie Abu Dhabi Dubai

5. Etihad Towers & Observation Deck at 300

Het ‘hoogtepunt’ van uw bezoek aan Abu Dhabi is letterlijk het bezoeken van het observatieplatform van de Etihad Towers op 300 meter hoogte. De vijf torens van de Etihad Towers zijn niet te missen in de skyline. Vanaf het observatiedek heeft u een schitterend panorama over de omgeving van Abu Dhabi (officiële website).

Abu Dhabi bezoeken vanuit Dubai

6. Corniche Road

De Corniche is een acht kilometer lange weg langs de kust van Abu Dhabi met tal van speelplaatsen, parken, fietspaden, restaurants, cafés en het Corniche strand. De aangrenzende boulevard is dan ook een populaire ontmoetingsplaats in Abu Dhabi en aan het begin van Corniche Road treft u ook het eerdergenoemde Emirates Palace hotel.

Abu Dhabi highlights

7. Ferrari World

Liefhebber van Ferrari’s? In Abu Dhabi treft u naast het formule 1 circuit op het Yas eiland een enorm overdekt pretpark waarbij de attracties zoals achtbanen , simulators en shows volledig in het teken staan van Ferrari. Wilt u een dagtocht vanuit Dubai inclusief Ferrari World zult u deze dagtocht moeten boeken. Meer info op de offiële website.

wat te doen in Abu Dhabi

8. Yas Marina, Circuit van Abu Dhabi

Het Yas Marina Circuit is het formule 1 circuit van Abu Dhabi gelegen op het kunstmatige Yas eiland en heeft ongeveer 1 miljard dollar gekost. U kunt op verschillende manieren het circuit bezoeken, waarbij u bijvoorbeeld met de Yas Marina Circuit Tour een rondleiding over het circuit kunt krijgen, maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om zelf over het circuit te racen (meer informatie).

Yas Waterworld

9. Yas Waterworld

Yas Waterworld is een populair waterpark op het kunstmatige Yas Island welke volledig in het teken staan van de Emiraten. Het is een enorm waterpark van 15 hectare met meer dan 40 glijbanen en attracties met spannende namen zoals Bandit Bomber, Rush Rider en Bubble’s Barrel (meer info).

Abu Dhabi

10. Heritage Village bezoeken

De Heritage Village van Abu Dhabi is een openluchtmuseum waar u kunt zien hoe de bevolking halverwege de vorige eeuw leefde in de woestijn voordat Abu Dhabi werd omgetoverd tot een luxe oliestaat. De ideale plek voor traditionele souvenirs, gereconstrueerde gebouwen en demonstraties van ambachtslieden. Vanaf Heritage Village heeft u ook een van de beste views op Abu Dhabi.

bezienswaardigheden

11. Abu Dhabi Falcon Hospital

Het Falcon Hospital is het grootste ziekenhuis voor roofvogels (en dan met name valken) ter wereld. Jaarlijks zijn in het ziekenhuis ongeveer 11.000 valken patiënt, maar het complex omvat verder een roofvogelmuseum en worden er meerdere keren per week rondleidingen gegeven door de opvang. Bij een langer verblijf in Abu Dhabi een aanrader (meer info).

bezienswaardigheden Abu Dhabi

12. Doen: Shoppen in de Marina Mall

Net zoals in Dubai zijn winkelcentra in deze regio uitgegroeid tot enorme complexen, vaak vol met luxe winkels. Zo ook de Marina Mall in het oudere deel rond de haven van Abu Dhabi. Het winkelcentrum is echter niet zo indrukwekkend als een aantal malls in Dubai.


Video: Abu Dhabi Bezienswaardigheden

 


Waar ligt Abu Dhabi en de highlights?

FAQ Abu Dhabi bezoeken vanuit Dubai

Wat zijn de bezienswaardigheden in Abu Dhabi?

De absolute topattractie van Abu Dhabi is de Sjeik Zayed Moskee, deze enorme moskee is misschien wel de mooiste moskee ter wereld. Verder kunt u het prachtige Qasr Al Watan bezoeken, dit is het presidentiële paleis. Andere bezienswaardigheden zijn een dependance van het Louvre, het luxe hotel Emirates Palace, Ferrari World en Corniche Road. Lees alles over de Abu Dhabi bezienswaardigheden.

Waar ligt Abu Dhabi?

Abu Dhabi is het hoofdemiraat van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt slechts 130 kilometer ten zuiden van de bekende emiraat Dubai en eveneens aan de Perzische Golf.

Wat is de munteenheid in Abu Dhabi?

In de gehele Verenigde Arabische Emiraten, dus zowel Abu Dhabi als Dubai, gebruikt men de Dirham (AED) als betaalmiddel.

Kan ik Abu Dhabi bezoeken vanuit Dubai?

Jazeker, doordat de emiraten slechts 130 kilometer van elkaar af liggen, bent u binnen anderhalf uur met de bus in Abu Dhabi. Op vertoon van uw paspoort krijgt u een toeristenvisum. Het meest eenvoudig is een georganiseerde dagtocht te boeken, waarbij u goed moet bedenken welke attracties u wilt bezoeken. Lees meer over de excursies om Abu Dhabi te bezoeken vanuit Dubai.

Abu Dhabi bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."