Dubai / Bezienswaardigheden / Excursie Abu Dhabi

Abu Dhabi

Een dagtocht naar Abu Dhabi vanuit Dubai

Abu Dhabi excursie

Wat zijn de bezienswaardigheden in Abu Dhabi? Een overzicht van de top 10 attracties en musea in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten en info over het bezoeken van Abu Dhabi vanuit Dubai.

Dagtocht naar het hoofdemiraat Abu Dhabi

Dubai is een van de zeven emiraten die de Verenigde Arabische Emiraten vormen. Ten zuiden van Dubai ligt op slechts 130 kilometer de grootste en het hoofdemiraat Abu Dhabi met de gelijknamige hoofdstad Abu Dhabi. Deze stad komt al steeds meer op als reisbestemming, maar wordt hoofdzakelijk bezocht als dagexcursie vanuit Dubai, omdat Abu Dhabi binnen anderhalf uur te bereiken is. Om Abu Dhabi binnen te komen hoeft u vooraf geen visum te regelen, maar krijgt u bij binnenkomst een gratis toeristenvisum op vertoon van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Verder is het handig dat Abu Dhabi dezelfde munteenheid heeft als Dubai.

Wat Dubai en Abu Dhabi overeenkomstig hebben is dat beide steden door de oliedollars enorme transformaties hebben ondergaan, voor Islamitische begrippen vrij liberaal zijn, veilige landen zijn en hun geld hebben geïnvesteerd om meer een toeristische bestemming te worden. Wanneer u langere tijd in Dubai bent raden we u dan ook echt aan om eens een dag Abu Dhabi te bezoeken, want de nieuwe metropool heeft genoeg historische en moderne gebouwen. Topattracties zijn hierbij de Sjeik Zayed Moskee, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, welke absoluut behoort tot de mooiste moskeeën ter wereld. Verder is Abu Dhabi bekend vanwege zijn eigen Louvre museum en krijgt het land veel bekendheid door de Formule 1 race op het Yas Marina Circuit.

Hoe kunt u Abu Dhabi bezoeken vanuit Dubai?

Voor een excursie naar Abu Dhabi bent u aangewezen op de snelweg die beide steden verbindt. U kunt zelf een auto huren, een taxi nemen (minstens 80 euro enkele reis) of de openbare bus nemen vanaf bijvoorbeeld het Al Ghubaiba busstation in Dubai. Wat wij u uit ervaring aanraden is om een compleet georganiseerde dagtocht te boeken, waarmee u ook gelijk de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt en daardoor het maximale haalt uit uw dagtrip Abu Dhabi. Aan één dag heeft u eigenlijk voldoende om de hoogtepunten van de stad te bezoeken. U boekt een dagexcursie al vanaf 72 euro.

Alle excursies bezoeken in elk geval als basis de Sjeik Zayed moskee. De keuze van uw excursie hangt ervan af welke van de volgende attracties u wilt bezoeken, aangezien niet elke dagexcursie naar alle Abu Dhabi bezienswaardigheden gaat: het Louvre, Qasr Al Watan, de Etiha Towers, het Emirates Palace en The Corniche. Bekijk hier het aanbod van dagtochten met goede reviews:

Wat zijn de bezienswaardigheden in Abu Dhabi?

Sjeik Zayed Moskee Abu Dhabi

1. Sjeik Zayed Moskee

Dit is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. De indrukwekkende moskee is vernoemd naar de eerste president en grondlegger van de VAE sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, die er ook begraven ligt. Het enorme witte gebouw heeft 82 koepels en bestaat voor een groot deel uit wit marmer. De gebedszaal heeft capaciteit voor 40.000 gelovigen, ’s werelds grootste handgeknoopte tapijt en 24-karaat vergulde kroonluchters, waardoor u in de moskee uw ogen uit zult kijken. Door de spiegeling van de omliggende vijvers wordt de pracht van de moskee nog verder versterkt.

Louvre Abu Dhabi

2. Louvre

Dit indrukwekkende Louvre museum opende in 2017 en is tot stand gekomen na een miljoenenovereenkomst tussen het Franse Louvre museum en de Verenigde Arabische Emiraten. Zo krijgt het museum dat als gebouw al even indrukwekkend is voor exposities een wisselende collectie van ruim 300 werken ter beschikking. De andere helft van de museumcollectie bestaat uit werk dat door het museum zelf met de oliedollars is aangeschaft. In de toekomst wordt er ook een Guggenheim museum geopend naast het Louvre, waarmee Abu Dhabi zich in het Midden-Oosten op de kaart wil zetten als kunstcentrum. U kunt losse tickets reserveren via deze aanbieder en wanneer u een dagexcursie vanuit Dubai wilt zult u deze dagtocht moeten boeken.

Abu Dhabi bezienswaardigheden

3. Emirates Palace

Het Emirates Palace is niet zoals de naam doet vermoeden een paleis, maar het is een luxer dan luxe 5 sterrenhotel dat gebouwd is als een Islamitisch paleis omringd door 85 hectare aan prachtige tuinen. De bouwkosten lagen rond de 3 miljard dollar waarmee het Emirates Palace, het derde duurste hotel ooit is. Het interieur van het hotel is weelderig versierd met bijvoorbeeld goud en marmer in de suites. U kunt een deel van de binnen,- en buitenkant van het hotel bezoeken.

Abu Dhabi

4. Qasr Al Watan – Paleis van de Natie

Sinds 2019 is het mogelijk om het presidentiële paleis ‘Qasr Al Watan’ van Mohammed bin Zayed Al Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi te bezoeken. Van veraf valt het indrukwekkende paleis al op door prachtige koepels en tuinen, van binnen is het nog rijker versierd met gouden elementen en kroonluchters. Door het openstellen van het paleis wil men bezoekers meer vertellen over de geschiedenis en tradities van Abu Dhabi. Een bezoek aan dit paleis geeft u absoluut een duizend en één nacht ervaring (officiële website).

Excursie Abu Dhabi

5. Etihad Towers & Observation Deck at 300

Het ‘hoogtepunt’ van uw bezoek aan Abu Dhabi is letterlijk het bezoeken van het observatieplatform van de Etihad Towers op 300 meter hoogte. De vijf torens van de Etihad Towers zijn niet te missen in de skyline. Vanaf het observatiedek heeft u een schitterend panorama over de omgeving van Abu Dhabi (officiële website).

Abu Dhabi vanuit Dubai

6. Corniche Road

De Corniche is een acht kilometer lange weg langs de kust van Abu Dhabi met tal van speelplaatsen, parken, fietspaden, restaurants, cafés en het Corniche strand. De aangrenzende boulevard is dan ook een populaire ontmoetingsplaats in Abu Dhabi en aan het begin van Corniche Road treft u ook het eerdergenoemde Emirates Palace hotel.

Ferrari World Abu Dhabi

7. Ferrari World

Liefhebber van Ferrari’s? In Abu Dhabi treft u naast het formule 1 circuit op het Yas eiland een enorm overdekt pretpark waarbij de attracties zoals achtbanen , simulators en shows volledig in het teken staan van Ferrari. Wilt u een dagtocht vanuit Dubai inclusief Ferrari World zult u deze dagtocht moeten boeken. Meer info op de offiële website.

bezienswaardigheden Abu Dhabi

8. Marina Mall

Net zoals in Dubai zijn winkelcentra in deze regio uitgegroeid tot enorme complexen, vaak vol met luxe winkels. Zo ook de Marina Mall in het oudere deel rond de haven van Abu Dhabi. Het winkelcentrum is echter niet zo indrukwekkend als een aantal malls in Dubai.


Video: Bezienswaardigheden van Abu Dhabi

 


Waar ligt Abu Dhabi?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.87%) 654 reviews
19 augustus 2020 Merel: "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de bezienswaardigheden in Dubai."