Dubai / Bezienswaardigheden / Bluewaters Island & Reuzenrad

Ain Dubai reuzenrad - Bluewaters Island

Het nieuwe Bluewaters Island en het reuzenrad Ain Dubai

reuzenrad Dubai

Bluewaters Island is een van de nieuwste bezienswaardigheden in Dubai. Dit kunstmatige eiland ligt voor de kust van Marina Beach en heeft o.a. het grootste reuzenrad ter wereld 'Ain Dubai'.

Info Bluewaters Island & Ain Dubai reuzenrad

Adres Bluewaters Island
Bereikbaarheid Er wordt nog volop gewerkt aan een goede openbaar vervoer verbinding. Momenteel is het vanaf DAMAC Properties metrostation nog 1,5 kilometer lopen naar het eiland Bluewaters. Vanaf het strand (The Beach at JBR) loopt er een mooie voetgangersbrug ‘The Wharf Link’ naar het eiland. Voor auto’s en taxi’s is er een speciaal viaduct om het eiland te bereiken.

Tickets en tours rond Ain Dubai

Openingstijden
    Winkels
  • Donderdag t/m zaterdag 10:00 – 24:00 uur
  • Zondag t/m woensdag 10:00 – 23:00 uur
  • Reuzenrad Ain Dubai
  • Update mei 2021: Nog niet geopend
Website Officiële website

Bluewaters Island

Bluewaters Island is een van de nieuwste bezienswaardigheden in Dubai. Dit kunstmatige eiland ligt voor de kust van Marina Beach (ook bekend als JBR-Beach bij het populaire Dubai Marina) en is gemakkelijk toegankelijk via een brug. Bluewaters Island is een levendige en ontspannende bestemming met tal van onderscheidende woon-, winkel-, horeca- en entertainmentopties. Daarnaast staan er een aantal luxe resorts van Caesars Palace op het eiland en komt er in de toekomst mogelijk het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds.

Ain Dubai, 's werelds grootste reuzenrad

De topattractie van Blue Waters wordt de Ain Dubai, 's werelds grootste reuzenrad met meer dan 210 meter boven de verfijnde bestemming van het Bluewaters-eiland, uitkijkend over het glinsterende landschap van Dubai. Een aantal van de 48 grote gondels zullen zelfs ingericht worden voor dineropties of met een bar. Het reuzenrad dat bedoeld is voor 1400 passagiers is (te) lange periode onder constructie geweest, maar is nu eindelijk in het najaar van 2021 geopend.

reuzenrad DubaiBluewaters Island met Ain Dubai, het reuzenrad
Bluewaters Island DubaiVoetgangersbrug naar Bluewaters Island

Waar ligt Bluewaters Island in Dubai?

Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
18 maart 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."