Dubai / Bezienswaardigheden / Stranden

Stranden Dubai (o.a. JBR Beach)

Overzicht van de stranden in Dubai zoals JBR beach en La Mer

strand Dubai

Vanwege het mooie weer is Dubai geliefd voor een strandvakantie. In dit artikel de belangrijkste stranden in Dubai zoals JBR, La Mer strand, Kite Beach en Al Mamzar Park.

Wat zijn de strandmaanden?

Dankzij het woestijnklimaat van Dubai is het hele jaar zonnig en warm, waardoor Dubai ook uitermate geschikt is voor een zon of strandvakantie. Let wel op dat het van eind mei t/m september dusdanig heet wordt met temperaturen boven de 40 graden, dat u deze maanden absoluut geen behoefte heeft het strand van Dubai te bezoeken. De wintermaanden januari en februari hebben geregeld frisse dagen voor een strandbezoek. Hierdoor blijven de maanden oktober t/m half december en maart t/m half mei over als de ideale strandmaanden. Verder wil ik u waarschuwen voor de sterke zonkracht, zelfs in de wintermaanden. Op zonnige dagen is insmeren met een hoge factor een must.

weer Dubai

Algemene regels strand

 • Topless of naakt zonnen is verboden, evenals doorschijnende zwemkleding en kleine strings.
 • Strandkleding wordt alleen toegestaan op het strand, niet daarbuiten. Neem extra kleding mee als u de aangrenzende boulevard wilt bezoeken.
 • Foto’s maken (en met name van vrouwen) wordt niet op prijs gesteld.
 • Na zonsondergang is zwemmen in zee verboden

De stranden van Dubai

Dubai heeft een twaalftal openbare stranden en tal van privé-stranden bij hotels en resorts. Op deze pagina geven we een overzicht van de vier meest populaire stranden Dubai.

1) Jumeirah Beach Residence (JBR)

Dit is het populairste strand van Dubai, gelegen aan de bekende ‘The Walk’ bij de Jumeirah Beach Residence (JBR) en de Dubai Marina. Het gratis strand kent diverse benamingen zoals Marina Beach en JBR-Beach. De promenade van ‘The Walk’ is hier volop voorzien van eetgelegenheden, barretjes en boetiekjes. In de avonduren is ‘The Walk’ dan ook een van de populairste en meest bruisende gebieden van Dubai, waar het druk kan worden met dure bolides die maar al te graag geshowd worden. Wat u ook niet kunt missen vanaf het strand; tegenover het strand ligt sinds kort Bluewaters Island met het hoogste reuzenrad ter wereld en welke met een voetgangersburg te bereiken is.

 • Adres: Tegenover ‘The Walk’-promenade
 • Metro: DAMAC Properties Metrostation (rode lijn), daarna nog 1 kilometer lopen of de tram nemen
 • Leuk: Een leuke activiteit bij dit strand is parasailen, wat u al vanaf ongeveer 89 euro kunt boeken via deze aanbieder
strand dubaiJBR, oftewel Jumeirah Beach Residence
Stranden DubaiUitzicht op Bluewaters Island met het reuzenrad

2) La Mer Beachfront by Meraas

La Mer is een van de nieuwste projecten van ontwikkelaar Meraas. Voorheen stond dit gebied bekend als Jumeirah Public Beach. La Mer is nu een combinatie geworden van een gratis strand van ruim 2 kilometer met tal van faciliteiten en een boulevard met veel eetgelegenheden en moderne winkels, waardoor het ook in de avonduren een levendig gebied is geworden. Verder ligt bij dit strand het Laguna Waterpark met tal van glijbanen en andere waterattracties met spectaculaire namen zoals de WaveOZ 180 FlowRider, Freefall en The Loop.

 • Adres: 2 A Street
 • Bereikbaarheid: De taxi is het makkelijkste en een goedkoop vervoersmiddel om dit strand te bereiken. Een metrostation ligt niet dichtbij.
 • Meer info: Website La Mer
strand dubaiGezelligheid rond het strand van La Mer
La Mer DubaiLa Mer Beach met op de achtergrond het Laguna Waterpark

3) Kite Beach

Kite Beach is het sportiefste strand van Dubai. Populair voor watersporten als kitesurfen, paddleboarden en kajakken, maar ook op het gratis strand wordt er volop gevoetbald of aan beachvolleybal gedaan. Verder zijn er bij het strand skate,- en trampolinefaciliteiten.

 • Adres: Umm Suqeim
 • Bereikbaarheid: Geen metrostation dichtbij. De makkelijkste optie is de metro naar ‘Mall of the Emirates’ te nemen en daarna een taxi te nemen naar Kite Beach. Ook kunt u bus 81 nemen vanaf dit metrostation en uitstappen bij ‘Umm Suqeim’, waarna het nog 5 minuten lopen is.
 • Meer info: Website Kite Beach
strand van dubaiKite Beach, het sportiefste strand van Dubai
Kite BeachDubaiKite Beach, de plek om te kitesurfen

4) Al Mamzar Park

Dit Beach Park van 106 hectare ligt wat meer noordelijk en verder van het centrum af. Dit park is met name geliefd als familie-uitje bij de lokals. In het grote park zijn vijf witte zandstranden te vinden, groene grasvelden, tal van wandelpaden, speeltuinen, barbecue-faciliteiten, een skatepark en picknickplekken. De entree voor het Al Mazmar strandpark bedraagt 5 AED.

 • Adres: Al Khaleej Road
 • Bereikbaarheid: Er is geen metrostation in de buurt (6,5 km van Al Quiadah metrostation), de makkelijkste manier om dit park te bezoeken is met een taxi.
 • Entree: 5 AED
 • Openingstijden:
  • Zondag t/m woensdag 8:00 – 22:00 uur
  • Donderdag t/m zaterdag, Ramadan en feestdagen 8:00 – 23:00 uur
 • Meer info: Website Al Mamzar Beach
strand dubaiEen van de stranden van het Al Mamzar park
Stranden DubaiZonsondergang vanaf de uitkijktoren bij het strand van Al Mamzar

Waar liggen de stranden in Dubai?

Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."