Dubai / Bezienswaardigheden / Jumeirah Moskee

Jumeirah Moskee Dubai

Een rondleiding door de Jumeirah Mosque in Dubai

Jumeirah Moskee

De Jumeirah moskee is de enige moskee in Dubai die voor niet-moslims te bezoeken is. Via een rondleiding door de moskee leert u meer over de tradities van de Islam.

Info Jumeirah Moskee bezoeken

Adres Jumeirah Beach Road, Jumeirah 1, Dubai
Bereikbaarheid De wijk Jumeirah heeft geen handige metro-aansluiting. Een taxi is een redelijk goedkoop en het makkelijkste vervoersmiddel of u kunt de blauwe lijn nemen van de Hop on Hop off Bus of de groene lijn van de Big Bus Dubai.
Rondleiding
  • Rondleidingen starten zaterdag t/m donderdag om 10:00 uur
  • Reserveren is niet nodig; meld u rond 9:45 uur bij de hoofdingang van de moskee
  • Vrijdags zijn er geen rondleidingen
  • De tour duurt ongeveer 75 minuten en kost 20 AED (inclusief een koffie en Arabische lekkernij)
  • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee
Kleding
  • Bij binnenkomst zult u uw schoenen moeten uittrekken
  • Zowel mannen als vrouwen dienen hun benen te bedekken met een lange broek of lange rok. Voor vrouwen is het ook belangrijk lange mouwen te dragen om de schouders te bedekken en een hoofddoek of sjaal over het hoofd is verplicht. Voor vrouwen is er eventueel ook traditionele kleding te leen.
Website Officiële website

Jumeirah Mosque

De Jumeirah-moskee in Dubai staat in de lijst van bezienswaardigheden aangezien het een van de weinige moskeeën in Dubai is die ook toegankelijk is voor niet-moslims (de andere opvallende moskee in Dubai is de Grote Moskee in de oude wijk Bur Dubai, deze is alleen toegankelijk voor moslims). De moskee met plek voor 1200 gelovigen ligt in de gelijknamige wijk Jumeirah en werd uit wit steen gebouwd in 1998 in Anatolische stijl en bevat twee minaretten.

Jumeirah moskee DubaiDe Jumeirah moskee in Dubai
Jumeirah moskee DubaiDe gebedsruimte van de moskee van Dubai

De moskee in Dubai bezoeken?

De moskee ligt in de Jumeirah-wijk van Dubai, een gebied waar u als toerist zeker zult komen aangezien diverse bezienswaardigheden zoals Palm Island en het bekende hotel Burj Al Arab hier dichtbij liggen. Voor niet-moslims is de moskee alleen te bezoeken met een rondleiding van ruim een uur. Deze Engelstalige rondleiding wordt georganiseerd door het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, een stichting die als doel heeft om de Islam en zijn rituelen en tradities uit te leggen aan niet-moslims, onder het motto ‘Open doors, open minds’. U krijgt daarbij ook de kans de mooie versieringen aan de binnenkant van de moskee te bewonderen.

Video: Jumeirah Mosque

 


Waar ligt de Jumeirah moskee in Dubai?

Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."