Dubai / Vervoer en metro Dubai

Metro Dubai & Openbaar Vervoer

Alle info over de metro en openbaar vervoer in Dubai

Metro Dubai

Alle info over de metro en openbaar vervoer in Dubai; metrolijnen, bussen, Nol Cards en andere transportmogelijkheden in Dubai.

Openbaar vervoer in Dubai

Dubai heeft een uitgebreid netwerk van openbaar vervoer, bestaande uit twee metrolijnen, één tramlijn rond de Dubai Marina en tal van busverbindingen. Voor het gebruik van het openbaar vervoer van RTA bent u aangwezen op een Nol Card, waarover u verderop meer kunt lezen over de verschillende soorten kaarten. Helaas liggen niet alle bezienswaardigheden gunstig aan een metrolijn, waardoor u geregeld zult moeten overstappen tussen de verschillende vervoersmogelijkheden (gebruik deze RTA routeplanner om uw reis te plannen).

Tip 1: Hou er ook rekening mee dat taxi's in Dubai vrij goedkoop zijn, waardoor het soms handiger is uw reis (deels) te combineren met een taxi.

Tip 2: Voor het bezoeken van de bezienswaardigheden in Dubai kan het ook gunstig zijn een (meerdaagse) pas te kopen voor een van de verschillende Hop on Hop off Bussen, doordat deze vaak wel dichtbij de bezienswaardigheden stoppen. Met name als u een pas voor meerdere dagen koopt kan dit voordelig voor u uitpakken, aangezien deze soms ook gratis toegang tot enkele bezienswaardigheden bevat. Hieronder een selectie van de drie meest gekozen passen:

1. Metro Dubai

Al het openbaar vervoer van de metro’s, tram en bussen worden geregeld door de RTA. Het metrostelsel van de RTA bestaat op dit moment uit een rode en groene lijn, waarbij de rode lijn aansluit op het vliegveld van Dubai. De metrostellen werken volledig automatisch zonder bestuurder en is de snelste en vaak goedkoopste manier om u in Dubai te verplaatsen. Naast de metro van Dubai is er nog een tramlijn die de Dubai Marina verbindt met palmeiland Palm Jumeirah.

Metrotickets

Voor het openbaar vervoer in Dubai heeft u een Nol Card nodig. Als toerist raad ik u de Nol Red Card of de Nol Silver Card aan (de Gold Card is speciaal voor de eerste klasse wagons, de Blue Card is een gepersonaliseerde kaart bedoeld voor inwoners van Dubai). Beide kaarten zijn eenvoudig te koop en op te laden via de kaartautomaten of bij een verkoper in de loketten.

Nol Red Card

Het papieren ticket van de Nol Red Card schaft u eenmalig aan bij een automaat of loket van een metrostation (kosten 2 AED) en welke u daarna via de automaten weer kunt opladen tot maximaal 10 ritten (via pin of creditcard). Nadeel: Momenteel kan dit ticket slechts op één vervoermiddel tegelijk worden gebruikt (bijvoorbeeld alleen op metro, alleen bus). Op deze kaart heeft u twee mogelijkheden:

 • U koopt een dagpas voor één dag onbeperkt reizen voor 20 AED
 • U betaalt een los ticket. Dubai is ingedeeld in 7 zones en de prijs van de metro hangt af van het aantal zones (‘Tier’) dat u wilt reizen (1 zone is 4 AED, 2 zones 6 AED en 3 zones 8,5 AED)

Nol Silver Card

De Nol Silver Card is een anonieme ov-chipkaart welke kan worden opgeladen met een bedrag naar keuze en schaft u aan voor 25 AED (Inclusief 19 AED reissaldo). U kunt uw Nol-kaart gebruiken om te reizen met de metro, bussen, waterbussen of tram van Dubai (Alleen bus 105 naar Miracle Garden vereist een speciaal ticket). Dit ticket is handig als u wat vaker gebruik gaat maken van het openbaar vervoer. U betaalt met de Silver card altijd voor uw enkele reis, welke net iets goedkoper is dan de Red Card (1 zone is 3 AED, 2 zones 5 AED en 3 zones 7,5 AED)

Algemene informatie metro

 • De metro rijdt 7 tot 10 keer per uur
 • Kinderen tot 5 jaar zijn gratis
 • Er zijn 3 soorten wagons in de metro: Regular (standaard), Gold Class (1e klas) en Women & Children (vrouwen met of zonder kinderen hebben vrije keuze deze wagon te nemen)
 • Wanneer u binnen 30 minuten op hetzelfde metrostation overstapt op de bus (of andersom) wordt dit gezien als dezelfde rit. Uw rit kan wel duurder worden indien hierdoor het aantal doorkruiste zones veranderd. Let wel op dat u zowel bij de bus als metro in/uitcheckt.
 • Uw route checkt u via de RTA website of download de Wojhati app op uw telefoon.
 • De metrokaart is opgedeeld in zones (Kaart inclusief metro en bussen)
 • Let op dat u in, - en uitcheckt om geen boete te krijgen
 • Tijden van de metro:
  • Zaterdag t/m woensdag 5:30 – 0:00 uur (groene lijn vanaf 5:50 uur)
  • Donderdag 5:30 – 01:00 uur (groene lijn vanaf 5:50 uur)
  • Vrijdag 10:00 – 01:00 uur
metro Dubai
Rode lijn Groene lijn

11 Rashidiya Station
12 Emirates Station
13 Airport Terminal 3 Station - voor Emirates vluchten
14 Airport Terminal 1 Station - voor niet-Emirates vluchten
15 Al Garhoud Station (GICCO station)
16 Deira City Centraal Station
17 Al Rigga Station
18 Union Station (overstap groene lijn)
19 BurJuman Station  (overstap groene lijn)
20 ADCB Station
21 Al Jaffiliya Station
22 World Trade Centre Station
23 Emirates Towers Station
24 Financial Centre Station
25 Burj Khalifa / Dubai Mall Station
26 Business Bay Station
29 Noor Bank Station
31 First Abu Dhabi Bank Station
32 Mall of the Emirates Station
33 Sharaf DG Station
34 Dubai Internet City Station
35 Nakheel Station
36 Damac Properties Station (Dubai Marina) (overstap naar tram)
37 DMCC Station (Jumeirah Lakes Towers) (overstap naar tram)
38 Nakheel Harbor and Towers Station
39 Ibn Battuta Station
40 Energy Station
41 Danube Station
42 UAE Exchange Station

11 Etisalat
12 Al Qusiais
13 Dubai Airport Free Zone Station
14 Al Nahda Station
15 Stadium Station
16 Al Quiadah Station
17 Abu Hail Station
18 Abu Baker Al Siddique Station
19 Salah Al Din Station
20 Union Station (overstap rode lijn)
21 Baniyas Square Station
22 Palm Deira Station
23 Al Ras Station
24 Al Ghubaiba Station
25 Al Fahidi Station
26 BurJuman Station (overstap rode lijn)
27 Oud Metha Station
28 Dubai Healthcare City Station
29 Al Jadaf Station
30 Creek Station

tram dubai2. Tram in Dubai

De tramdienst van RTA verbindt de metro van Dubai en de Palm Monorail en rijdt langs Al Sufouh Road en Jumeirah Beach Road (‘The Walk’). De tramlijn van 11 km is vooral bedoeld om het vervoer rond Dubai Marina en de aansluiting op Palm Jumeirah, het palmeiland, te verbeteren. Een tramlijn die verder langs de kust doorloopt naar o.a. Burj Al Arab, Madinat Jumeirah en eindigt bij The Mall of the Emirates is nog in ontwikkeling en wordt mogelijk in 2020 opgeleverd.

 • De tram rijdt 6 tot 10 keer per uur
 • Voor het gebruik van de tram gebruikt u de hierboven beschreven Nol Cards (een enkele reis met de Red Nol Card kost bijvoorbeeld slechts 3 AED)
tram Dubai

3. Bussen in Dubai

Dubai heeft een uitgebreid netwerk van RTA-bussen. Voor het gebruik van de bus kunt u wederom uw Nol Card gebruiken of losse tickets kopen bij de grotere busstations (tickets zijn niet te koop in de bus). Voor de dienstregelingen van RTA raden wij u aan de routeplanner van RTA te gebruiken.


Vervoer in Dubai
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 257 reviews
3 mei 2021 Merel: "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Dubai."