Dubai / Dubai bezienswaardigheden

Dubai bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Dubai - Top 20 Activiteiten Dubai

Dubai bezienswaardigheden

Wat te doen in Dubai? Dubai bezienswaardigheden Top 20, een overzicht van de toeristische attracties, excursies en leukste activiteiten in Dubai. Wat zijn de bezienswaardigheden in Dubai?

Dubai bezienswaardigheden Top 20

Wat te doen in Dubai? Dubai, een van de emiraten gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte vakantiebestemming. Oorspronkelijk haalde het emiraat zijn dollars uit olie, maar ondertussen zijn deze oliedollars geïnvesteerd in de gigantische luchthaven en om toeristen te lokken met tal van bezienswaardigheden in Dubai zoals het hoogte gebouw (Burj Khalifa), de grootste fonteinshow en het grootste aquarium ter wereld. Dubai is hierdoor een stad geworden van extremen, waar kosten nog moeite zijn gespaard om entertainment voor te schotelen aan de toeristen. De stad is een mengeling geworden van enorme wolkenkrabbers, vele entertainmentparken, een klein historisch centrum en dat midden in de woestijn. Het aanbod van activiteiten is zó groot geworden dat ik u via onderstaande Top 20 bezienswaardigheden en activiteiten Dubai wil helpen een eerste selectie te maken wat u in Dubai kunt bezoeken:

Burj Khalifa

1. Burj Khalifa

Met 828 meter staat op eenzame hoogte in de lijst van bezienswaardigheden de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Vanuit het straatbeeld in Dubai zal de toren niet te missen zijn, maar het wordt vooral indrukwekkend als u Burj Khalifa gaat bezoeken. Via een snelle lift kunt u het uitzichtplatform op de 124e of 148e verdieping bezoeken, waar u een geweldig panorama over Dubai voorgeschoteld zult krijgen. Lees hier meer om uw bezoek aan Burj Khalifa voor te bereiden, want de toren is een zeer populaire bezienswaardigheid en dit mag u eigenlijk niet missen in Dubai.

fontein Dubai

2. Dubai Fontein

Niet alle activiteiten in Dubai hoeven geld te kosten, zo ook de Dubai Fontein. Deze grootste fontein ter wereld is een indrukwekkende show met spuitende fonteinen gecombineerd met muziek en 6000 lichtjes. De Dubai Fontein die tot 150 meter hoogte komt ligt in de vijer naast de Burj Khalifa en het winkelcentrum The Dubai Mall, waar u vanaf de promenade gratis kunt genieten van dit korte waterspektakel.

woestijnsafari dubai

3. Woestijnsafari's

Mijn favoriete excursie vanuit Dubai is het maken van een woestijnsafari. Soms zou je in het moderne Dubai bijna vergeten dat het een wereldstad is die pas redelijk recent in de woestijn is opgerezen. Voorheen waren het vooral bedoeïenen die in tenten een nomadisch bestaan in de woestijn leefden. Om Dubai écht te ervaren mag een woestijnsafari met een 4x4 niet ontbreken waarbij u bijvoorbeeld gaat kameel rijden, sandboarden of een bedoeïenenkamp gaat bezoeken. In dit artikel een overzicht van de leukste excursies in de woestijn.

Dubai Mall

4. The Dubai Mall & Aquarium

Aan de voet van de Burj Khalifa ligt The Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Dubai heeft zich ontwikkeld tot een echt winkelparadijs in het Midden-Oosten, waarbij in winkelcentra vaak meer te doen is dan alleen winkelen. Zo heeft The Dubai Mall naast 1300 winkels o.a. de fonteinshow van de Dubai Fontein, een schaatsbaan, een kartcentrum en in het atrium Dubai Aquarium, het grootste aquarium ter wereld met de aangrenzende Underwater Zoo.

Atlantis Hotel Dubai

5. Atlantis Hotel & Aquaventure

Op de kop van Palm Jumeirah (het beroemde palmeiland) ligt een indrukwekkend 5 sterrenhotel Atlantis The Palm. Dit megahotel is volledig gedecoreerd in het thema van de legende van de verzonken stad Atlantis. Verder zijn rond het hotel een aantal populaire waterattracties van Dubai te vinden zoals het Aquaventure Waterpark, het grootste waterpark van Dubai en de prachtige aquaria van The Lost Chambers Aquarium. Lees meer over het Atlantis Hotel en het bezoeken van de aangrenzende parken.

Dubai Creek

6. Dubai Creek & Abra's

De Dubai Creek is een zoutwaterkreek die door het centrum van Dubai loopt. Aan de ene zijde ligt de wijk Bur Dubai, het historische centrum van Dubai en aan de andere zijde de wijk Deira met o.a. de Gold Souk en Spice Souk. Zo kunt u op de Dubai Creek voor slechts 1 AED een overtocht maken tussen deze twee oude wijken met een zogenaamde Abra, dit zijn traditionele boten of u kunt een rondvaart maken op de Dubai Creek.

Burj Al Arab

7. Burj Al Arab

Een van de bekendste iconen van Dubai is de Burj Al Arab (‘De Toren van de Arabieren’). Enerzijds is het met zijn vorm van een zeilboot een opvallende verschijning aan de kustlijn, anderzijds staat het bekend als het meest luxueuze hotel ter wereld, waarbij het onofficieel gepromoot wordt als het enige 7-sterren hotel ter wereld. Het hotel is alleen toegankelijk voor gasten, maar er zijn toch een paar mogelijkheden hoe u toch een kijkje kunt nemen in het Burj Al Arab hotel.

Dubai Miracle Garden

8. Dubai Miracle Garden

Bent u tussen november en april in Dubai? Dan heeft u in de Dubai Miracle Garden de mogelijkheid de grootste bloementuin ter wereld te bezoeken. De bezienswaardigheid Dubai Miracle Garden heeft 150 miljoen bloemen en planten verwerkt in tal van kunstzinnige bloemstructuren en passages, met elk seizoen weer een nieuw thema. Bij de bloementuin ligt ook de Dubai Butterfly Garden, de overdekte en grootste vlindertuin ter wereld.

Dubai Marina

9. Dubai Marina

Dubai Marina is een populaire wijk rond de grote jachthaven van Dubai en ligt vlakbij het populaire strandgebied van ‘The Beach at JBR’. De wijk Dubai Marina met tal van wolkenkrabbers, restaurants en terrassen wordt ook wel gezien als het nieuwe Dubai en zeker in de avonden is dit een zeer populaire bestemming. Wandel hier ook over de Marina Walk, de promenade die langs het water van de jachthaven met de vele luxe boten loopt.

winkelcentra en shoppen Dubai

10. Shoppen (winkelcentra)

Als er één activiteit is die je goed kunt doen in Dubai is het wel shoppen. De talrijke winkelcentra vallen stuk voor stuk op door hun luxe en grote omvang. Dubai heeft zich ontwikkeld tot het winkelparadijs voor het hele Midden-Oosten en behalve winkelen hebben veel winkelcentra tal van andere attracties om bezoekers te trekken. In dit artikel probeer ik u een selectie van winkelgebieden voor te schotel en wat elke van deze winkelcentra zo bijzonder maakt.

Dubai Museum

11. Dubai Museum

Dubai is geen stad die uitblinkt in musea, maar het Dubai Museum, gevestigd in het Al Fahidi Fort in het historische centrum Burj Dubai, verdient toch een plaats bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai. Het museum vertelt vooral de geschiedenis van Dubai voordat het een rijke oliestaat werd. U ziet o.a. een traditioneel woonhuis, oude wapens en leert meer over parelduiken. Bijzonder is dat het Dubai museum gevestigd is in een verdedigingsfort uit 1787, het oudste gebouw van Dubai.

Dubai Frame

12. Dubai Frame

In het Zabeel Park staat een van de meest opvallende gebouwen van Dubai, het ‘Dubai Frame’. ‘The Frame’ is in januari 2018 geopend en is naar het ontwerp van architect Fernando Donis. Volgens hem was Dubai een stad vol emblemen en in plaats van er nog één toe te voegen, stelde hij voor om ze allemaal te omlijsten met een fotolijst (‘The Frame’). Vanaf de Sky Deck heeft een schitterend uitzicht op het oude en nieuwe Dubai.

Attractieparken Dubai

13. Attractie,- en themaparken

Dubai heeft een overkill aan attractieparken, waterparken, aquaria en andere parken voor entertainment. Een greep uit het aanbod: het populaire Aquaventure, Wild Wadi waterpark, Legoland, IMG World of Adventure, Garden Glow, The Green Planet, Motiongate en het culturele festival Global Village. In dit artikel over amusementsparken hopen we u een overzicht en eerste wegwijs te geven in dit grote aanbod.

Bezienswaardigheden Dubai Palmeiland

14. Palm Jumeirah

Voor de kust van Dubai komen uiteindelijk drie palmeilanden te liggen, waarvan de eerste al volledig voltooid is. Op dit eiland Palm Jumeirah staan behalve tal van privé residenties tientallen hotels. De bekendste is Atlantis met het attractiepark Aquaventure en The Lost Chambers Aquarium, welke u bijvoorbeeld via een monorail kunt bezoeken. Verder is winkelcentrum The Pointe een bezienswaardigheid in wording. In dit artikel vertellen we welke manieren u heeft om Palm Jumeirah te bezoeken.

Dubai bezienswaardigheden

15. Historisch Dubai

Tussen de vele wolkenkrabbers van de enorme metropool Dubai zou je bijna over het hoofd zien dat er ook een oud stadsgedeelte in Dubai aanwezig is. Toch is het bezoeken van het historische Dubai een leuke (en goedkope) activiteit, aangezien u heerlijk kunt rondlopen door de smalle straatjes en vele soeks. Het oude centrum bevindt zich eigenlijk aan beide zijdes van de Dubai Creek in de wijken Bur Dubai en Deira. In dit artikel meer over de bezienswaardigheden van historisch Dubai.

Ski Dubai

16. Ski Dubai

Wanneer het buiten 40 graden is in de woestijn is waarschijnlijk het laatste wat in u opkomt skiën. Maar zoals het met alles gaat in Dubai; als er een indoorskioord wordt gebouwd, dan wordt er ook meteen flink uitgepakt met 22.500 meter overdekt skigebied. Ski Dubai ligt in de enorme ‘Mall of the Emirates’ en heeft activiteiten als skipistes, een Snow Park en een pinguïnshow.

Jumeirah Moskee

17. Jumeirah Moskee

De Jumeirah-moskee in Dubai staat in de lijst van bezienswaardigheden aangezien het een van de weinige moskeeën in Dubai is die ook toegankelijk is voor niet-moslims. De mooi versierde Jumeirah Moskee, gebouwd in 1998 met plek voor 1200 gelovigen, is te bezoeken middels een rondleiding waarbij u meer te weten komt over de rituelen en tradities van de Islam.

strand Dubai

18. Stranden

Dankzij het woestijnklimaat van Dubai is het hele jaar zonnig en warm, waardoor Dubai gedurende veel maanden ook uitermate geschikt is voor een zon of strandvakantie. Naast tal van privé-stranden zijn er een aantal openbare stranden met goede faciliteiten. In dit artikel een beschrijving waar de vier bekendste stranden zoals Jumeirah Beach, Kite Beach en La Mer zich in onderscheiden.

Reuzenrad Dubai

19. Bluewaters Island & Reuzenrad

Bluewaters Island is een nieuwe bezienswaardigheid in Dubai. Dit kunstmatige eiland ligt voor de kust van Marina Beach (bij het populaire Dubai Marina) en is gemakkelijk toegankelijk via een loopbrug. Bluewaters Island is een bestemming met woningen, winkels en eetgelegenheden en de opvallendste attractie is straks de Ain Dubai, ’s werelds grootste reuzenrad die in 2020 geopend zal worden.

Abu Dhabi

20. Dagtocht Abu Dhabi

Aanrader! Dubai ligt slechts 130 kilometer af van Abu Dhabi, het hoofdemiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Vanuit Dubai boekt u eenvoudig een dagexcursie naar de opkomende reisbestemming Abu Dhabi. Topattracties zijn hierbij de grote Sjeik Zayed Moskee, welke absoluut behoort tot de mooiste moskeeën ter wereld, Qasr Al Watan (het paleis van de kroonprins) en het Louvre museum. Lees in dit artikel welke mogelijkheden er zijn om Abu Dhabi voor één dag te bezoeken vanuit Dubai.

FAQ Dubai bezoeken

Wat zijn de Top 10 bezienswaardigheden in Dubai?

Belangrijke attracties zijn de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. De Dubai Mall met de Fountain en het aquarium. Bezoek daarnaast de woestijn met een safari, de Dubai Creek, de Marina Walk van de jachthaven en het oude hsitorische centrum. In dit artikel leest u alles over de Top 20 Dubai bezienswaardigheden.

Kan ik de Burj Khalifa bezoeken?

Jazeker, met een lift is het mogelijk naar de 124e of 148e verdieping te gaan alwaar u een schitterend panoramaplatform treft. Op drukke tijdstippen is het aanbevolen vooraf te reserveren. Meer info over de Burj Khalifa bezoeken.

Wat is de beste reistijd voor Dubai?

De maanden oktober t/m half december en maart t/m half mei zijn de meest populaire vakantiemaanden in Dubai. In de periode juni t/m september ligt de temperatuur geregeld boven de 40 graden waardoor de stad minder aantrekkelijk is. De wintermaanden zijn ook zeker geschikt en zonnig, alleen is het soms iets minder warm en kan er een frisse dag tussen zitten.

Welke tickets voor activiteiten moet je vooraf regelen?

Het kan handig zijn om de tickets voor de Burj Khalifa vooraf te reserveren, aangezien het hier soms druk kan zijn. Verder dienen de populaire woestijnsafari's ook vooraf geboekt te worden.

Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.87%) 654 reviews
19 augustus 2020 Merel: "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Dubai."