Dubai / Bezienswaardigheden / Dubai Fountain Show

Dubai Fountain - Fonteinshow

Dubai's grootste fonteinshow ter wereld

Dubai Fountain

De Dubai Fontein bezoeken? Naast de Burj Khalifa en The Dubai Mall ligt de hoogste en grootste fonteinshow ter wereld, namelijk de Dubai Fountain.

Info Dubai Fontein bezoeken

Adres Dubai Waterfront Promenade
Metro Metrohalte Burj Khalifa / Dubai Mall (rode lijn)
Tijden
  • Avondshows: dagelijks, elke 30 minuten van 18.00 tot 23.00 uur
  • Middagshows (minder indrukwekkend):
    • Zaterdag t/m donderdag: 13.00 uur, 13.30 uur
    • Vrijdag: 13.30 uur, 14.00 uur
Tickets U kunt de fonteinshow gratis bezichtigen vanaf de Waterfront Promenade voor de Dubai Mall. Het is wel mogelijk om voor 20 AED toegang te verkrijgen tot een speciaal drijvend uitkijkplatform, waarmee u dichterbij de fonteinshow staat. Tickets voor de Dubai Fountain Boardwalk reserveert u hier.
Leuk

U kunt ook met een traditionele Arabische boot, een zogenaamde Abra, een boottochtje maken op het Burj-meer van de fontein, waarmee u de fonteinshow van dichtbij kunt ervaren. Deze populaire boottocht kost ongeveer 17 euro en het is aan te raden deze vooraf te reserveren. U kunt deze tickets hier reserveren of wanneer u de populaire Dubai Pass bestelt zit een boottocht bij de fonteinshow inbegrepen.

Dubai Fountain bij de Burj Khalifa

Naast de hoogste toren van Dubai, de Burj Khalifa en het winkelcentrum The Dubai Mall ligt de beste gratis attractie van Dubai, namelijk de Dubai Fontein. Zoals met de meeste bezienswaardigheden van Dubai zijn hier kosten noch moeite gespaard voor de bouw van deze fontein in het 30 hectare grote Burj-meer en is het na een investering van 218 miljoen dollar een echt water kunstwerk geworden. Zo heeft de fontein een breedte van 275 meter, komt het water (83.000 liter per show) tot ruim 150 meter hoogte. De Dubai Fountain maakt een indrukwekkende show met spuitende fonteinen gecombineerd met muziek en 6000 lichtjes. Dit gratis waterspektakel wilt u niet missen wanneer u in de omgeving van de Dubai Mall bent.

De fonteinshow bekijken?

U kunt de fonteinshow van de Dubai Fountain gratis bekijken vanaf de Waterfront Promenade. Verder kunt u aan de overzijde in het winkelcentrum van de Souk Al Bahar plaats nemen bij een van de restaurants, waar u schitterend uitzicht zult hebben op de show. De leukste manier is wat mij betreft met een traditionele Arabische boot, een zogenaamde Abra, een boottochtje maken op het Burj-meer van de fontein, waarmee u de fonteinshow van dichtbij kunt ervaren. Deze populaire boottocht kost ongeveer 17 euro en het is aan te raden deze vooraf te reserveren.

fontein DubaiMet een Abra de fonteinshow bekijken
Dubai FountainDubai Fountain aan de voet van Burj Khalifa

Video: Dubai Fonteinshow

 


Waar ligt de fontein in Dubai?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."