Dubai / Bezienswaardigheden / Ski Dubai

Ski Dubai

Dubai's enorme indoor skihal in de woestijn

Ski Dubai

In The Mall of the Emirates ligt een enorme indoorskihal. Lees in dit artikel alles over skiën in de woestijn, het Snow Park en de pinguïnshow van Ski Dubai.

Info Ski Dubai

Adres Sheikh Zayed Road
Metro Metrostation Mall of the Emirates (rode lijn)
Tickets

Optie 1: Alleen toegang tot de piste incl. materiaal

  • 2 uur toegang piste 210 AED (Tip: reserveer online voor ongeveer 53 euro)
  • Dagticket piste 310 AED

Optie 2: Tickets Snow Park

Tickets vanaf ongeveer 47 euro(reserveer online)

Optie 3: Pinguïns ontmoeten

Tickets voor de ‘Snow Penguïns at Ski Dubai’ show inclusief een ontmoeting met de pinguïns 230 AED (Tickets bevat geen entree voor piste en Snow Park) (reserveer online)

Openingstijden
  • Zondag t/m woensdag 10:00 – 23:00 uur
  • Donderdag 10:00 – 24:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag: 9:00 – 23:00 uur
  • Show pinguïns: 14:00, 16:00, 18:00 en 20:00 uur
Praktisch Entree is inclusief alle materialen zoals een jas, skibroek, helm, ski’s of snowboard
Website Officiële website

Skiën in de woestijn?

Wanneer het buiten 40 graden is in de woestijn is waarschijnlijk het laatste wat in u opkomt skiën in Dubai. Maar zoals het met alles gaat in Dubai; als er een indoorskioord wordt gebouwd, dan wordt er ook meteen flink uitgepakt met 22.500 meter overdekt skigebied. Het indoor skipark heeft het hele jaar door een temperatuur van -1 graden tot 2 graden Celsius.

Ski Dubai is geopend in 2005 en is onderdeel van een van de belangrijkste winkelcentra van Dubai, de enorme ‘Mall of the Emirates’. Ski Dubai is een leuke afwisseling in het warme Dubai voor de wintersportliefhebbers en kunt u eenvoudig bezoeken, aangezien u zelf geen materiaal en winterkleding hoeft mee te nemen.

Wat kunt u doen in Ski Dubai?

De activiteiten van Ski Dubai vallen onder te verdelen in drie aparte delen. Let bij de aankoop van uw tickets goed op welke onderdelen onder uw ticket vallen, want meestal koopt u een ticket voor slechts één onderdeel (er zijn wel combinatiepassen te koop):

  • Skiën of snowboarden op één van de 5 pistes met verschillende moeilijkheidsgraad met een quadlift en een sleeplift. De grootste piste is 400 meter lang en heeft een 85 meter hoge heuvel.
  • Het ‘Snow Park’ met leuke sneeuwactiviteiten, zoals Snow Bullet rijden, glijden op de Mountain Thriller, klimtorens, een ijsgrot en de berg afrollen in een Zorb Ball.
  • Pinguïns van dichtbij bewonderen; bezoek de ‘Snow Penguïns at Ski Dubai’ show inclusief een ontmoeting met de konings,- en ezelspinguïns

Video: Ski Dubai

 

Video: Snow Park

 


Waar liggen Ski Dubai en The Mall of the Emirates?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 257 reviews
3 mei 2021 Merel: "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Dubai."