Dubai / Bezienswaardigheden / Dubai Frame

Dubai Frame

The Frame Dubai, het grootste fotolijstje ter wereld

Dubai Frame

In het Zabeel Park staat een van de meest opvallende gebouwen van Dubai, het ‘Dubai Frame’, oftewel het grootste fotolijstje ter wereld.

Praktische info Dubai Frame bezoeken

Adres Zabeel Park (gate 4)
Metro Metrostation Al Jafiliya, dan nog 800 meter lopen
Tickets
Toegangsprijzen

Leuk: In korte tijd veel van Dubai zien? Boek dan deze populaire tour van een halve dag, waarbij u o.a. The Frame bezoekt, maar ook tal van andere bezienswaardigheden van Dubai.

Tip: Rond zonsondergang is het uitzicht vaak het meest indrukwekkend. Aangezien dit een populair tijdstip is, kan het verstandig zijn tickets vooraf te reserveren. Wanneer het vervolgens donker is kunt u ook makkelijk Dubai Garden Glow bezoeken, een groots verlicht themapark (meer info themapark). Dit ligt op slechts een paar honderd meter van Dubai Frame.

Openingstijden
  • Dagelijks geopend van 9:00 – 21:00 uur
  • Tijdens feestdagen en Ramadan afwijkende tijden

Dubai Frame - het grootste fotolijstje ter wereld

In het Zabeel Park staat een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Dubai, het ‘Dubai Frame’. ‘The Frame’ is in januari 2018 geopend en is naar het ontwerp van architect Fernando Donis. Volgens Donis, die een belangrijke architectenwedstrijd won, was Dubai een stad vol emblemen en in plaats van er nog één toe te voegen, stelde hij voor om ze allemaal te omlijsten met een fotolijst (‘The Frame’). In de leegte van het 150 meter hoge frame kun je als toeschouwer de ontwikkeling van het verleden, heden en toekomstige Dubai continu in beeld brengen.

Dubai FrameGlazen loopbrug op de top van de Dubai Frame
Dubai FrameSkyline met de Dubai Frame

Het opvallende gebouw is gemaakt van staal, beton, aluminium en glas en is zo gepositioneerd dat aan één zijde van The Frame juist de karakteristieke monumenten van het moderne Dubai te zien zijn zoals Burj Khalifa en aan de andere zijde juist de oude elementen van Dubai. Het gebouw wordt gezien als een metaforische brug tussen het heden en rijke verleden. U kunt met een lift bovenop de Sky Deck komen, waar u een schitterend panoramisch uitzicht zult hebben en deels over een glazen vloer zult lopen. Daarnaast zijn bij uw entreeticket enkele tentoonstellingen inbegrepen zoals de ‘Future Dubai Gallery’, ‘Old Dubai Gallery’ en ‘Present Dubai’ zodat u meer te weten komt over de geschiedenis en ontwikkelingen van Dubai.


Waar ligt The Frame Dubai?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."