Dubai / Bezienswaardigheden / Dubai Marina

Dubai Marina & Marina Walk

Beleef de jachthaven van Dubai, maak een boottocht in Dubai

Dubai Marina

Dubai Marina is een populaire wijk rond de grote jachthaven van Dubai en ligt vlakbij het populaire strandgebied van ‘The Beach at JBR’

Info Dubai Marina bezoeken

Bereikbaarheid De rode metrolijn stop bij halte ‘DAMAC Properties'. Verder loopt hier de Dubai Tram, welke verbinding heeft met het Burj Al Arab hotel, The Mall of the Emirates en met de monorail van Palm Jumeirah.

Dubai Marina - de jachthaven van Dubai

Dubai Marina is een populaire wijk rond de grote jachthaven van Dubai en ligt vlakbij het populaire strandgebied van ‘The Beach at JBR’. De wijk wordt gezien als het nieuwe Dubai, aangezien dit megaproject werd opgezet om inwoners meer te verspreiden over Dubai en alle grote woontorens gebouwd werden rond een nieuw aangelegde watersporthaven. Langs het water van de Dubai Marina jachthaven loopt een levendige promenade, Marina Walk, met veel restaurants, bars en terrassen. Het gebied rond de jachthaven bestaat uit enorm veel wolkenkrabbers, hotels en winkels en in de avond is deze wijk erg levendig, mede vanwege de talloze restaurants en terrassen.

Dubai MarinaBoottocht door de Dubai Marina
Dubai MarinaDe jachthaven van Dubai

Wat is er te doen rond Dubai Marina?

Jachthaven

Dubai Marina is uiteraard gebouwd rondom de jachthaven. Door een wandeling te maken over de Marina Walk kunt u zich vergapen aan een van de vele luxe jachten, maar het is misschien nog leuker de jachthaven vanaf het water te bekijken. Zo zijn er een aantal verschillende boottochten die u kunt boeken, waarbij u soms ook de zee op gaat en belangrijke bezienswaardigheden zoals Palm Jumeirah, het reuzenrad en het Burj Al Arab hotel kunt bewonderen. Alle boottochten zijn eigenlijk in drie categorieën te verdelen, namelijk tours met een speedboot, luxe dinercruises en een boottocht op een traditionele dhow. De tours die wij per type tour aanraden:

Speedboot tour door de Marina en naar Atlantis en Burj Al Arab (vanaf 25 euro)

Luxe boottocht door de haven met diner en drankjes (vanaf 54 euro)

Boottocht door de haven met diner op een traditionele dhow (vanaf 55 euro)

Marina Walk

Deze promenade langs de Dubai Marina jachthaven trekt vele bezoekers vanwege de vele terrassen en restaurants langs het water. De ideale plek om ’s avonds een wandeling te maken en u te verwonderen aan de omgeving.

The Walk (JBR)

Slechts een klein stukje verder ligt een andere populaire boulevard langs het strand (Beach at JBR), genaamd The Walk; ook dit is een druk gebied met tal van winkels en restaurants dat loont om een wandeling te maken langs de 1,7 kilometer lange boulevard.

Dubai Marina Mall

Dit is het winkelcentrum van de jachthaven. In tegenstelling tot een aantal megamalls in Dubai, is dit winkelcentrum met vierverdiepingen en 130 winkels relatief klein. U treft hier veelal de bekende internationale ketens en bezoekers komen hier voornamelijk vanwege de voortreffelijke locatie in de Dubai Marina (website Dubai Marina Mall).

Pier 7

Een mooie (en iets prijziger) locatie om luxe uit eten te gaan is Pier 7. Dit is een ronde toren gelegen naast de Marina Mall met schitterend uitzicht over de jachthaven. Elk van de zeven verdiepingen van Pier 7 heeft zijn eigen restaurant met uiteenlopende keukens (website voor info en reserveringen).

Tokkelbaan over de Marina

Een van de extremere activiteiten in de jachthaven begint bij de Dubai Marina Mall, namelijk een tokkelbaanrit over de haven van 1 kilometer. Zweef met 80 kilometer per uur als een superman over de jachthaven. Niet goedkoop, maar een bijzondere ervaring om Dubai te ervaring (info en reserveringen).

Dubai Marina MallLinks de Dubai Marina Mall en rechts de toren van Pier 7
Dubai Marina WalkLuxe jachten langs de Dubai Marina Walk

Waar ligt Dubai Marina?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."