Dubai / Bezienswaardigheden / Burj Khalifa

Burj Khalifa

De Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld

Tickets Burj Khalifa

Alle informatie over het bezoeken van de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. Bereid uw bezoek aan Burj Khalifa voor met deze tips en info over tickets.

Praktische info Burj Khalifa & Tickets

Adres 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, Dubai
Metro Vanaf metrohalte Burj Khalifa (Dubai Mall) op de rode lijn loopt u via de overdekte en gekoelde metrobrug richting de Dubai Mall
Tickets

Mogelijkheden om Burj Khalifa te bezoeken:

1) Etage 124 & 125: Uitzichtplatform ‘At The Top’

  • Standaardtickets vanaf € 38
  • Vanuit het winkelcentrum Dubai Mall treft u overal de bordjes ‘At The Top’. Met dit ticket gaat u met de lift naar de 124e verdieping op 452 meter hoogte. U komt dan uit op het uitzichtplatform waar u in de buitenlucht 360 graden rondom kunt bekijken. Op verdieping 125 treft u ‘Dubai, a falcon’s eye view’, waarbij u middels een VR ervaring ervaart hoe een valk Dubai vanuit de lucht ziet.

Tickets reserveren Ticket zonsondergang

2) Etage 148: VIP Uitzichtplatform ‘At The Top Burj Khalifa SKY’

  • Voor het bezoeken van het uitzichtplatform van de 148e verdieping op 555 meter hoogte heeft u speciale tickets nodig. Deze skip-the-line tickets zijn aanzienlijk prijziger, maar op het platform is beduidend rustiger.

VIP Tickets reserveren

3) Etage 152 t/m 154: The Lounge

Tijden 'At The Top'
  • Zondag t/m woensdag 10:00 – 22:00 uur
  • Donderdag t/m zaterdag 10:00 – 24:00 uur
Bezoektips
  • Het tijdstip tussen 18:00 en 19:00 uur is met stip het meest populair. Dit vanwege de meestal prachtige zonsondergang, welke opgevolgd wordt door de oplichtende stad. Tickets kunnen prijziger zijn rond dit tijdstip en door het piekuur is het verstandig te reserveren.
  • Het uitzicht is afhankelijk van de weersomstandigheden, zo kan bij een zandstorm het uitzicht behoorlijk beperkt worden.

Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld

Op eenzame hoogte in de bezienswaardighedenlijst van Dubai staat Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. In 2004 werd begonnen met de bouw en in 2010 werd de wolkenkrabber geopend. Gedurende de bouwjaren had het gebouw de naam Burj Dubai (‘Toren van Dubai’), maar tijdens de opening kreeg het de naam Burj Khalifa, verwijzend naar de president van de Verenigde Arabische Emiraten Khalifa bin Zayed Al Nahayan. Khalifa was tevens de emir van Abu Dhabi; deze emiraat heeft financieel flink bijgedragen aan het destijds in financiële crisis zijnde Dubai. De toren is een ontwerp van een Amerikaans architectenbureau (Skidmore, Owing en Merill). Zo heeft het grondplan van de toren de vorm van een Hymenocallis, een typische woestijnbloem uit Dubai. Tijdens het bouwproces is lang het plan van de exacte hoogte van het gebouw stilgehouden om te voorkomen dat de Burj Khalifa overtroffen zou worden.

Burj KhalifaDe Dubai Fountain aan de voet van Burj Khalifa
tickets Burj KhalifaObservatiedek van Burj Khalifa

Burj Khalifa bezoeken?

Slechts een klein deel van de 163 verdiepingen van Burj Khalifa is publiekelijk toegankelijk. De onderste acht etages bevat bijvoorbeeld het Armani-hotel, etage 9 t/m 108 voornamelijk appartementen (ongeveer 900). Etage 111 t/m 151 bevatten voornamelijk zakelijke suites en kantoorruimtes. Op zowel etage 124 als 148 is een uitzichtplatform, welke u als toerist per lift bezoeken kunt en u in de buitenlucht 360 graden om u heen kunt kijken. Op etage 152 t/m 154 kan tegen extra betaling The Lounge bezocht, de perfecte plek voor een hapje en drankje met fenomenaal uitzicht.

Wist je dat?

  • De liften van de Khalifa toren met 42 km/uur een van de snelste liften ter wereld zijn.
  • Het oude record van het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld destijds in bezit was van de CN Tower in het Canadese Toronto. Deze is ‘slechts’ 553 meter hoog.
  • Het hotel op de eerste etages van de Burj Khalifa volledig is ingericht door Giorgio Armani.

observatiedek Burj KhalifaUitzicht vanaf het observatiedek
tickets Burj KhalifaBurj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld

Video: Burj Khalifa

 


Waar ligt Burj Khalifa in Dubai?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.87%) 654 reviews
19 augustus 2020 Merel: "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de bezienswaardigheden in Dubai."