Dubai / Bezienswaardigheden / Burj Khalifa

Burj Khalifa Dubai

De Burj Khalifa in Dubai, tickets voor het hoogste gebouw ter wereld

=Burj Khalifa tickets

Alle informatie over het bezoeken van de Burj Khalifa Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. Bereid uw bezoek aan Burj Khalifa voor met deze tips en info over tickets.

Burj Khalifa Tickets & Info

Adres 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard
Metro Vanaf metrohalte Burj Khalifa (Dubai Mall) op de rode lijn loopt u via de overdekte en gekoelde metrobrug richting de Dubai Mall
Tickets

Let op: U heeft drie mogelijkheden om Burj Khalifa te bezoeken. Sommige tijdsloten zoals rond zonsondergang zijn zeer gewild, zorg dat u daarom tijdig uw tickets reserveert:

1) Etage 124 & 125: Uitzichtplatform ‘At The Top’

 • Standaard tickets, vanaf 169 AED / € 40 (tickets reserveren)
 • Ticket is inbegrepen bij de populaire Dubai Pass
 • Vanuit het winkelcentrum Dubai Mall treft u overal de bordjes ‘At The Top’. Met dit ticket gaat u met de lift naar de 124e verdieping op 452 meter hoogte. U komt dan uit op het uitzichtplatform waar u in de buitenlucht 360 graden rondom kunt bekijken. Op verdieping 125 treft u ‘Dubai, a falcon’s eye view’, waarbij u middels een VR ervaring ervaart hoe een valk Dubai vanuit de lucht ziet.

Tickets reserveren

2) Etage 148: VIP Uitzichtplatform

 • Voor het bezoeken van het uitzichtplatform van de 148e verdieping op 555 meter hoogte heeft u speciale tickets nodig. Deze tickets zijn aanzienlijk prijziger, maar op het platform is beduidend rustiger (tickets reserveren).

VIP Tickets reserveren

3) Etage 152 t/m 154: The Lounge

 • U kunt er ook voor kiezen het trendy restaurant ‘The Lounge’ te bezoeken met een buitenterras en livemuziek. Zo kunt u de borrel 'Bubbels bij zonsondergang in de lounge' hier reserveren.
Tijden 'At The Top'
 • Zondag t/m woensdag 10:00 – 22:00 uur
 • Donderdag t/m zaterdag 10:00 – 24:00 uur
Bezoektips
 • Het tijdstip tussen 18:00 en 19:00 uur is met stip het meest populair. Dit vanwege de meestal prachtige zonsondergang, welke opgevolgd wordt door de oplichtende stad. Tickets kunnen prijziger zijn rond dit tijdstip en door het piekuur is het verstandig te reserveren.
 • Het uitzicht is afhankelijk van de weersomstandigheden, zo kan bij een zandstorm het uitzicht behoorlijk beperkt worden.

Het hoogste gebouw ter wereld

Op eenzame hoogte in de bezienswaardighedenlijst van Dubai staat Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. In 2004 werd begonnen met de bouw en in 2010 werd de wolkenkrabber geopend. Gedurende de bouwjaren had het gebouw de naam Burj Dubai (‘Toren van Dubai’), maar tijdens de opening kreeg het de naam Burj Khalifa, verwijzend naar de president van de Verenigde Arabische Emiraten Khalifa bin Zayed Al Nahayan. Khalifa was tevens de emir van Abu Dhabi; deze emiraat heeft financieel flink bijgedragen aan het destijds in financiële crisis zijnde Dubai. De toren is een ontwerp van een Amerikaans architectenbureau (Skidmore, Owing en Merill). Zo heeft het grondplan van de toren de vorm van een Hymenocallis, een typische woestijnbloem uit Dubai. Tijdens het bouwproces is lang het plan van de exacte hoogte van het gebouw stilgehouden om te voorkomen dat de Burj Khalifa Dubai overtroffen zou worden.

Burj KhalifaDe Dubai Fountain aan de voet van de wolkenkrabber
tickets Burj KhalifaObservatiedek van Burj Khalifa Dubai

Burj Khalifa bezoeken?

Slechts een klein deel van de 163 verdiepingen van Burj Khalifa is publiekelijk toegankelijk. De onderste acht etages bevat bijvoorbeeld het Armani-hotel, etage 9 t/m 108 voornamelijk appartementen (ongeveer 900). Etage 111 t/m 151 bevatten voornamelijk zakelijke suites en kantoorruimtes. Op zowel etage 124 als 148 is een uitzichtplatform, welke u als toerist per lift bezoeken kunt (reserveer uw tickets) en u in de buitenlucht 360 graden om u heen kunt kijken. Op etage 152 t/m 154 kan tegen extra betaling The Lounge bezocht, de perfecte plek voor een hapje en drankje met fenomenaal uitzicht.

Let op: Sommige tijdstippen om de Burj Khalifa te bezoeken zijn zeer gewild, zoals de tijdsloten rond zonsondergang. Daarom is het aanbevolen tijdig uw tickets te reserveren voor het door u gewenste tijdslot:

Wist je dat?

 • De liften van de Khalifa toren met 42 km/uur een van de snelste liften ter wereld zijn.
 • Het oude record van het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld destijds in bezit was van de CN Tower in het Canadese Toronto. Deze is ‘slechts’ 553 meter hoog.
 • Het hotel op de eerste etages van de Khalifa toren volledig is ingericht door Giorgio Armani.

Dubai Burj KhalifaUitzicht op Dubai vanaf het observatiedek
Burj Khalifa ticketsHet hoogste gebouw ter wereld

Video: Hoe is de Burj Khalifa gebouwd?

 


Waar ligt Burj Khalifa in Dubai?

FAQ Burj Khalifa tickets

Hoe hoog is de Burj Khalifa?

De Burj Khalifa is 828 meter hoog, heeft 163 verdiepingen en is daarmee het hoogste gebouw ter wereld. In dit artikel leest u alles over de Burj Khalifa.

Kan ik de wolkenkrabber bezoeken?

Jazeker, met de lift is het mogelijk naar de 124e of 148e verdieping te gaan alwaar u schitterend uitzicht krijgt vanaf een platform. Op drukke tijdstippen is het aanbevolen vooraf te reserveren. Meer info over de Burj Khalifa bezoeken.

Hoe kan ik tickets reserveren?

Wij adviseren u online uw tickets te reserveren om wachttijden te voorkomen. Voor het bezoeken van het VIP platform op de 148e etage en restaurant The Lounge of de 152 etage is het zeker aanbevolen te reserveren. Alle info over het reserveren van Burj Khalifa tickets.

Wat is er te doen in en rond de toren?

Behalve het fenomenale uitzicht vanaf de platformen kunt u op de 152e etage eten in het trendy restaurant The Lounge. De onderste etages bevatten het Armani hotel. Naast de wolkenkrabber ligt het enorme winkelcentrum The Dubai Mall met het zeeaquarium. Aan de voet van de toren ligt de grootste fonteinshow ter wereld, de Dubai Fountain.

Dubai wolkenkrabber
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."