Dubai / Bezienswaardigheden / Woestijnsafari

Woestijnsafari Dubai

De beste excursies en tours in de woestijn van Dubai

Woestijnsafari

Vanuit Dubai een excursie maken naar de woestijn? Een overzicht van de beste woestijnsafari's en tours met activiteiten als quad rijden, kameel rijden en sandboarden.

Safari's en excursies in de woestijn

Mijn favoriete excursie vanuit Dubai is het maken van een woestijnsafari. Soms zou je in Dubai, ondanks de hoge temperaturen, bijna vergeten dat het een wereldstad is die pas redelijk recent in de Grote Arabische Woestijn is opgerezen. Voorheen waren het vooral bedoeïenen die in tenten een nomadisch bestaan in de woestijn leefden. Om Dubai écht te ervaren mag een bezoek aan de woestijn eigenlijk niet ontbreken.

Bij een woestijnsafari gaat u met een 4x4 door de rode woestijnduinen, waarbij de chauffeur zich soms als een ware rallyrijder gedraagt. Behalve voor mooie foto’s zult u ook stoppen voor activiteiten zoals rijden op een kameel of om te sandboarden (met een surfboard vanaf een steile duinhelling). Bij meer uitgebreide tours bezoekt u ook een bedoeïenen-kamp, waarbij u naast een buffet of barbecue tal van traditionele activiteiten krijgt voorgeschoteld, zoals een buikdansshow, waterpijp roken en de traditionele Tanoarah-dans. Vaak wordt een tour afgesloten met een schitterende zonsondergang in de woestijn van Dubai. Naast deze veel geboekte woestijnsafari’s heeft u ook mogelijkheden om alleen een kamelentocht te maken of met een luchtballon de woestijn van boven te bekijken.

woestijn excursie DubaiKameelrijden in de woestijn
woestijnsafariQuad rijden in de woestijn
woestijn DubaiSandboarden in de woestijn

Welke tour moet u boeken?

Voor het boeken van de woestijnsafari’s bent u aangewezen op een aantal betrouwbare touroperators. Op internet komt u een uitgebreid aanbod tegen van aanbieders, daarom hebben wij alvast op basis van goede reviews onderstaande selectie van tours voor u gemaakt. Tussen de aanbieders kan een klein verschil in prijs en programma zitten, maar in de basis komen alle tours op het volgende neer:

4-uur woestijnsafari (vanaf 33 euro)

 • Inclusief pick-up bij hotel
 • Vervoer door de woestijn in een 4x4 voertuig met Engelstalige tourgids
 • Inclusief zandsurfen, dune-bashing door de rode duinen en een kamelenrit
 • Meer info en reserveringen

6 of 7-uur woestijnsafari (vanaf 55 euro)

 • Bezoek aan het Al Khayma bedoeïenkamp inclusief een buffet en/of barbecue
 • Traditionele activiteiten zoals de Tanoarah-dans, buikdansshow, hennatatoeages, shishapijp roken en maken van foto’s in traditionele kostuums
 • Zonsondergang in de woestijn
 • Meer info en reserveringen

Enkele afwegingen die u verder moet maken voor u besluit een woestijnsafari te boeken:

 • Wilt u quad rijden in de woestijn? Zo ja, bekijk dan deze excursie of een van de excursies hieronder bij optie 2.
 • Wilt u een basis woestijnsafari van 4 uur of een uitgebreide woestijnsafari van 7 uur waarbij ook een buffet in een bedoeïenkamp is inbegrepen?
 • Safari’s van 7 uur vertrekken meestal halverwege de middag zodat u de zonsondergang meemaakt. Indien u een basissafari van 4 uur wilt, heeft u nog de keuze uit verschillende vertrektijdstippen in de ochtend en middag.
 • Wilt u ook overnachten in een typische bedoeïenentent in de woestijn? Dan is deze tour (vanaf 103 euro) uw beste optie.
 • Let op dat het bij de woestijnsafari’s niet draait om wilde dieren spotten. Bent u juist geïnteresseerd in het spotten van wilde dieren, boek dan deze excursie waarbij u het nationale park van de Dubai Desert Conservation Reserve zult bezoeken om o.a. de Arabische oryx, woestijnvaranen, gazellen en talrijke vogels te spotten.
 • Zwanger, hartpatiënt of rugklachten? Dan is het verstandiger niet deel te nemen aan de (soms wat wilde) safari’s. Bij optie 3 hebben we dan een aantal alternatieve manier om toch de woestijn te bezoeken.

Optie 1: Woestijnsafari’s van 4 of 7 uur

Optie 2: Woestijnsafari’s inclusief quad rijden

Optie 3: Kamelentochten en andere woestijn tours

Liever niet met een 4x4 en op een rustigere manier de woestijn ontdekken? Wat dacht u van een kamelentocht door de woestijn? Of met een luchtballon de woestijn van boven bekijken? Verder kunt u ook een bezoek brengen aan het Dubai Conservation Reserve, waarbij u met een landrover een bezoek breng aan dit natuurreservaat om wilde dieren te spotten.


woestijn excursie Dubai
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."