Dubai / Bezienswaardigheden / Palmeilanden (Palm Jumeirah)

Palmeiland Dubai (Palm Jumeirah)

Palm Island, kunstmatige palmboom eilanden in Dubai

Palmeiland Dubai

Voor de kust van Dubai ligt Palm Jumeirah, het eiland in de vorm van een palmboom met attracties zoals het Atlantis hotel, waterpark Aquaventure en de monorail.

Palm Jumeirah, eiland in de vorm van een palmboom

Voor de kust van Dubai komen uiteindelijk een drietal kunstmatige palmeilanden te liggen, welke u misschien bij aankomst met het vliegtuig het beste kon spotten vanuit de lucht. Het als eerste in 2006 voltooide palmboom eiland is Palm Jumeirah, dit wonder dat Dubai flink wat media-aandacht heeft gegeven is niet ver gelegen van Dubai Marina. (Palmeiland twee is momenteel nog in aanbouw en de plannen van het derde eiland liggen tijdelijk stil). De palmboom van Palm Jumeirah bestaat uit een stam met zestien takken en heeft een lente van 5 bij 5 kilometer en wordt omgeven door een cirkelvormige golfbreker. Door zijn typische palmboom structuur van de palmeilanden Dubai is er totaal een kustlijn van 72 kilometer ontstaan.

Palm JumeirahSkyview op Palm Jumeirah
palmeilandAtlantis Hotel op het palmboom eiland

Wat is er te zien op Palm Jumeirah?

Een groot gedeelte van de palmeilanden kunt u niet bezoeken, omdat het overgrote deel van het eiland bestaat uit gated communities met ruim 2000 appartementen en 1500 villa’s. Met name op de golfbreker van het palmeiland staan tientallen hotels.

Atlantis Hotel & Aquaventure

Op de golfbreker op het hoofdeinde van Palm Jumeirah staat het enorme en indrukwekkende 5-sterren Atlantis Hotel. Bij dit hotel ligt ook het grootste waterpark van het Midden-Oosten Aquaventure, het Atlantis The Lost Chambers Aquarium en de Dolphin Bay waar u kunt zwemmen met dolfijnen. In dit Atlantis The Palm artikel leest u alles over het bezoeken van het populaire Atlantis Aquaventure Waterpark, het Lost Chambers Aquarium en Dolphin Bay.

Meer info Atlantis Hotel & Aquaventure

De monorail

Het palmeiland beschikt over een eigen monorailsysteem, welke begint vanaf het vaste land en tien minuten later eindigt op de golfbreker bij het Atlantis Hotel. Doordat de monorail op een verhoging rijdt heeft u vanuit de monorail een mooi zicht op de gebieden van palmeiland die normaal afgesloten zijn voor toeristen. Een retourtje kost 30 AED en er zijn meerdere tussenstops zoals bij winkelcentrum The Pointe (dienstregeling is vooralsnog vanaf 9:00 heen en uiterlijk 22:00 uur retour). Helaas heeft de monorail (vooralsnog) geen gunstige aansluiting op het metronetwerk, waardoor u het beginstation alleen met een tram (Palm Jumeirah tram station) of taxi kunt bereiken.

The Pointe Winkelcentrum

Op het einde van de stam van de palmboom ligt een nieuw winkelcentrum met een prachtige wandelpromenade en veel restaurants langs het water. Vanaf hier heeft u ook mooi uitzicht op het indrukwekkende Atlantis Hotel en op de zonsondergang. Op dit moment wordt er hard gebouwd aan een enorme dansende fonteinshow om met een topattractie nog meer bezoekers naar The Pointe te trekken. Het is nog niet bekend wanneer deze voltooid is. Bereikbaarheid: Middels een halte van de monorail, eenvoudig per taxi of via een shuttle service (meer info over stops bij hotel)

Monorail Palmboom eilanden DubaiDe monorail naar Palm Jumeirah
Palmeilanden DubaiWinkelcentrum The Pointe op palmeiland

Palm Tower en Nakheel Mall

De Nakheel Mall is het andere en recent geopende winkelcentrum op palmeiland en ligt op de boomstam van de palm. Letterlijk hoogtepunt is hier de Palm Tower (website), deels appartementen en deels een hotel van 52 verdiepingen met op de 50e verdieping het hoogstgelegen zwembad van Dubai. Tegen betaling kunt u ook het panorama-platform (The View, meer info en reserveren) op de bovenste etage bezoeken voor een schitterend uitzicht over Palm Jumeirah en de rest van de Dubai bezienswaardigheden. Bereikbaarheid: Middels een eigen halte van de monorail of eenvoudig per taxi.

Palm Jumeirah vanaf het water

Een populaire manier om een beter beeld te krijgen van het immense palmeiland is met een boottocht langs de kustlijn van Dubai. Vanuit Dubai Marina vertrekken enkele touroperators en u kunt al vanaf 25 euro bezienswaardigheden als de palmeilanden Dubai, het Atlantis Hotel, Burj Al Arab en het reuzenrad met een boottocht zoals een speedboat bewonderen. Hieronder geven we u een selectie van tours die ons het meest geschikt lijken. (Tip: reserveert u voor een groep mensen (bijv. groot gezin) dan kan deze privé-tour voordeliger voor u zijn om te boeken):

Video: Palmeilanden Dubai vanuit de lucht

 


Waar ligt het palmboom eiland in Dubai?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."