Dubai / Bezienswaardigheden / Burj Al Arab

Burj Al Arab Hotel Dubai

Burj Al Arab, duurste en luxe 7 sterren hotel in Dubai

Burj Al Arab

Met zijn opvallende vorm als zeilboot in de kustlijn van Dubai is Burj Al Arab (Toren van de Arabieren) het meest luxe (7 sterren) hotel ter wereld en het duurste hotel van Dubai.

Info Burj Al Arab hotel bezoeken

Adres Jumeirah Street
Rondleiding

Het hotel is niet openbaar toegankelijk voor niet-gasten. U kunt het hotel wel bezoeken wanneer u een reservering maakt in het restaurant en anders dient u vooraf deze rondleiding te boeken.

Rondleiding reserveren

Bereikbaarheid Het hotel heeft geen gunstige ligging voor de metro (2 kilometer van rode lijn halte ‘First Abu Dhabi Bank’). U bereikt het hotel het makkelijkst per taxi of als halte van de Hop on Hop off Bus. Ook kan het leuk zijn het hotel vanaf het water te bekijken:

Dresscode Het hotel heeft een strikte dresscode, waarbij T-shirts, korte broeken, sportkleding, slippers en spijkerbroeken niet zijn toegestaan.
Website www.jumeirah.com

Burj Al Arab Dubai

Een van de bekendste iconen van Dubai is de Burj Al Arab (‘De Toren van de Arabieren’). Enerzijds is het met zijn vorm van een zeilboot een opvallende verschijning in de kustlijn, anderzijds staat het bekend als het meest luxueuze hotel ter wereld, waarbij het onofficieel gepromoot wordt als het enige 7-sterren hotel ter wereld.

Het hotel is ontworpen door Tom Wright. De eerste twee jaar van de bouw werden besteed aan het droogleggen van het kunstmatige eiland voor de kustlijn, waarna drie jaar lang gebouwd is aan het 321 meter hoge gebouw in de vorm van een typisch Arabisch schip, een ‘dhow’. In 1999 konden de eerste rijke gasten ontvangen worden in een van de 202 suites, variërend tussen een oppervlakte van 169 m² en 780 m² allemaal met schitterend panorama uitzicht op de Perzische Golf. Ook in het interieur zijn kosten noch moeite gespaard. Het hotel bevat bijvoorbeeld 1500 m² 24-karaats bladgoud en 25.000 m² aan marmer, panoramische liften, een helikopter-platform, twee zwembaden, negen restaurants met bijvoorbeeld een groot diepzeeaquarium, kamers met privé-bioscopen en een kuuroord.

Burj Al Arab DubaiLuxe kamer in het Burj Al Arab hotel
Burj Al Arab hotel DubaiBurj Al Arab op het eiland voor de kust van Dubai

Het 7 sterren hotel in Dubai bezoeken? De opties:

Het 7 sterren hotel in Dubai is alleen toegankelijk via een brug naar het kunstmatige eiland. Zonder reservering zult u niet toegelaten worden tot het hotel, maar ook van een afstandje zal dit hotel zeker indruk op u maken en mooie foto’s opleveren. Een andere manier om het hotel goed te bekijken is vanaf het water met deze bootexcursie (info en reserveringen, ongeveer 25 euro) waarmee u diverse bezienswaardigheden van Dubai vanaf het water zult bekijken.

Optie 1: Rondleiding door het hotel

Het hotel is niet openbaar toegankelijk voor niet-gasten. U kunt het hotel wel bezoeken wanneer u een reservering maakt in één van de restaurants en anders dient u vooraf deze rondleiding te boeken, waarbij u een uitgebreide rondleiding door het hotel krijgt.

Rondleiding reserveren

Optie 2: Overnachten in het Burj Al Arab hotel?

Wilt u liever overnachten in het hotel? Hou dan rekening met prijzen rond de 1000 euro per nacht voor de kleinste kamers, oplopend tot 50.000 euro per nacht voor een van de koninklijke penthouses. Beschikbaarheid en prijzen via onderstaande zoekfunctie:

Booking.com

Optie 3: Dineren of borrelen in het hotel?

Een leuke manier om Burj Al Arab Dubai van binnen te bewonderen is door te gaan lunchen of dineren in een van de 9 restaurants van het hotel. Hierbij is het belangrijk dat u vooraf een reservering maakt. Reserveren kan eenvoudig via een van onderstaande links, waarbij het grote voordeel is dat u vooraf weet wat uw kosten zullen worden:

SkyView Bar (27e verdieping)

De SkyView Bar is de ideale plek als u als niet-hotelgast toch het hotel wilt bezoeken. In de middag is dit een populaire locatie voor een high tea, ’s avonds de ideale plek om een cocktail te nuttigen. De bar is prijzig en u dient een minimum besteding per persoon te doen (rond de 50 euro). U dient altijd vooraf te reserveren:

  • 2 drankjes met een klein hapje in de SkyView Bar
  • High Tea, waarbij u kunt kiezen voor een 5 of 7 gangen Afternoon Tea

Restaurant Al Muntaha

Dit is op de 27e verdieping het hoogstgelegen restaurant in Burj Al Arab Dubai en serveert een moderne Franse keuken. U kunt in dit gastronomische signature restaurant een vier of vijfgangen lunch reserveren.

Restaurant Al Mahara

Dit visrestaurant heeft een enorm diepzeeaquarium en betreedt u via een gang waarin een onderzeereis wordt gesimuleerd. U zult hier het gevoel krijgen alsof u onder water aan het eten bent. U kunt hier een vier, vijf of zevengangen lunch reserveren. De Michelinchef heeft een Scandinavische benadering, waarbij vis een belangrijke rol speelt in de gerechten.

Restaurant Al Iwan

Dit Arabische restaurant is gelegen in het hoogste atrium ter wereld, waarbij de keuken de nadruk heeft of luxe Arabische gerechten (Info en reserveringen buffet incl. bustour).

Nog meer restaurants

Bovenstaand zijn de meest populaire restaurants van Burj Al Arab. Andere restaurants in het complex zijn:

  • Burj Al Arab’ Scape’, het terras met een mediterrane keuken
  • Junsui, restaurant met een Oost-Aziatische keuken
  • Bab Al Yam, het restaurant op de begane grond met een Europese keuken

Video: het Burj Al Arab hotel

 

Officiële website


Waar ligt Burj Al Arab in Dubai?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
13 mei 2022 Merel: "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."