Dubai / Bezienswaardigheden / The Dubai Mall & Aquarium

The Dubai Mall & Aquarium

Het winkelcentrum met het grootste aquarium ter wereld

The Dubai Mall

The Dubai Mall is het grootste winkelcentrum van Dubai met o.a. de Dubai Fontein en het Aquarium met de Underwater Zoo.

Info The Dubai Mall

Adres Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard
Metro Vanaf metrohalte Burj Khalifa / Dubai Mall (rode lijn) loopt u via de overdekte en gekoelde loopbrug richting de Dubai Mall.
Openingstijden Dagelijks geopend van 10:00 – 24:00 uur
Website thedubaimall.com

The Dubai Mall

In 2008 opende The Dubai Mall, met ruim 1300 winkels het grootste winkelcentrum ter wereld. The Dubai Mall maakt onderdeel uit van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Zo heeft het complex over vier verdiepingen een totale winkeloppervlakte van meer dan 1 miljoen vierkante meter en zijn er parkeerplekken voor 14.000 auto’s. U vindt er winkels van bekende en minder bekende merken (op deze pagina een index van alle winkels) en zelfs warenhuizen als Galaries Lafayette en Bloomingdale’s. Handig is wel dat het winkelcentrum is opgedeeld in aparte winkelcentra die gespecialiseerd zijn in bepaalde producten zoals de Fashion Avenue, de Gold Souk en de Food Court.

The Dubai MallHet winkelcentrum 'The Dubai Mall'
Dubai MallThe Waterfall - bekend kunstwerk in de Dubai Mall

Maar behalve een winkelparadijs zijn er ook tal van eetgelegenheden en meerdere hotels in het winkelcentrum gevestigd. Zeker in de avonden is het erg druk in en rond de Dubai Mall, mede door de vele eetgelegenheden en de populaire fonteinshow. Daarnaast zijn er nog tal van andere vormen van entertainment in en rond The Dubai Mall waarvan het Aquarium & Underwater Zoo een van de meest aansprekende is. Een overzicht van activiteiten die u kunt doen in en rond het winkelcentrum:

Bezienswaardigheden in en rond The Dubai Mall

- Het winkelcentrum ligt aan de voet van de Burj Khalifa, met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld. Op de informatiepagina van Burj Khalifa leest u hoe u deze wolkenkrabber kunt bezoeken.

- Vanaf de Waterfront Promenade bij The Dubai Mall kunt u ’s avonds genieten van de gratis en grootste fonteinshow ter wereld. Lees in dit artikel meer over de Dubai Fontein.

Aquarium Dubai MallHet aquarium in de Dubai Mall
Dubai Mall AquariumUnderwater World, het aquarium van de Dubai Mall

- In het atrium van het winkelcentrum staat het grootste aquarium ter wereld, Dubai Aquarium & Underwater Zoo. Het mooie is dat u voor de Underwater Zoo tickets moet kopen, maar dat u een groot gedeelte van het aquarium met 10 miljoen liter water toch gratis kunt bekijken vanuit de Dubai Mall. Voor het bezoeken van de tunnel en het bezoeken van de Underwater Zoo met tal van aquaria moet u wel een ticket aanschaffen (ongeveer 27 euro, meer informatie en tickets reserveren).

- Dubai Ice Rank, de schaatsbaan midden in het winkelcentrum.

- KidZania, een interactieve stad op kindergrootte waar kinderen worden aangemoedigd te leren door te spelen (website).

- Hysteria is een spookachtige attractie voor een echte angstervaring. In deze unieke spookachtige attractie ga je als bezoeker op reis door je donkerste nachtmerrie en angsten (website).

- Dubai Dino, gelegen in The Souk Dome waarbij je terug in de tijd wordt vervoerd naar de Jura-periode en het skelet van een 24 meter lange dinosaurus zult zien (gratis).

- VR-Park; ga in dit entertainmentcentrum virtual reality ervaringen aan op het gebied van horror, avontuur en sport (website).

- Ekart Zabeel, een moderne indoorbaan voor elektrische go-karts. Deze kartbaan ligt in de recene uitbreiding van het winkelcentrumgenaamd Dubai Mall Zabeel.

- Airbus A380 simulator, deze Emirates flightsimulator vindt u op de begane grond in The Village.

- Souk Al Bahar, dit winkelcentrum ligt aan de andere zijde van de fonteinen en is gespecialiseerd in lokale Arabische producten.


Waar ligt The Dubai Mall?


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."