Dubai / Dubai met kinderen

Dubai met kinderen

16x Activiteiten tijdens vakantie Dubai met kinderen

Dubai met kinderen

Dubai bezoeken met kinderen? Tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in Dubai voor kinderen, zoals het bezoeken van waterparken tijdens uw vakantie. Wat te doen in dubai met kind?

Tips voor activiteiten met kinderen in Dubai

Gaat u Dubai bezoeken met kinderen? Dan zult u geen problemen hebben om uw kinderen te vermaken. Naast de bekende Dubai bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa, de Dubai Creek en palmeiland hebben wij een aantal activiteiten en bezienswaardigheden op een rij gezet die speciaal voor kinderen (maar ook zeker voor volwassenen) interessant kunnen zijn:

1. Bezoek een waterpark

Voor kinderen zullen de waterparken van Dubai een van de meest aansprekende activiteiten zijn. Hierbij is de keuze uit de volgende waterparken, waarbij u uw keuze vooral moet laten beïnvloeden door de leeftijd en lengte van uw kinderen:

 • Aquaventure: Het waterpark van 42 hectare is het grootste waterpark in Dubai en ligt op het palmeiland bij het beroemde hotel Atlantis The Palm. Het hele waterpark staat in het teken van de verzonken stad Atlantis. Dit waterpark is de absolute aanrader voor kinderen vanaf 1.20 meter lengte, aangezien deze lengte bij de meeste glijbanen vereist is. Meer info Aquaventure.
 • Wild Wadi Waterpark: Een waterpark vlakbij Jumeirah Beach met meer dan 30 attracties, glijbanen en een enorm golfslagbad. Ook dit park is vooral leuk met kinderen vanaf 1.20 meter lengte (meer info).
 • Legoland Waterpark: Dit waterpark welke onderdeel is van Dubai Parks ligt bij een resort 25 kilometer ten zuiden van Dubai. Dit waterpark is nadrukkelijk bedoeld voor de kleine kinderen, aangezien de waterattracties gericht zijn op kinderen onder de 12 jaar (meer info).
 • Laguna Waterpark: Het kleinste van de vier waterparken en onderdeel van het La Mer project van Dubai. In dit waterpark komen alle leeftijden aan bod met zowel een enorme golfmachine, glijbanen als een het AquaPlay regenfort voor kinderen onder de 12 jaar (meer info).

2. Bezoek een aquarium

In Dubai zijn er twee aansprekende aquaria. De bekendste in het Dubai Aquarium met de Underwater Zoo gelegen in het enorme winkelcentrum The Dubai Mall. Vanuit het winkelcentrum kunt u zelfs een deel van het grootste aquariumbassin gratis bekijken; voor de rest van de aquaria en Underwater Zoo moet u tickets aanschaffen (meer info Dubai Aquarium). Het andere aquarium is het Lost Chambers Aquarium, welke onderdeel is van het Atlantis The Palm complex op palmeiland. Dit aquarium staat volledig in het teken van de verzonken stad Atlantis.

3. Bezoek een attractiepark

Behalve de vele waterparken heeft Dubai ook verschillende thema,- en attractieparken.

 • Voor de jonge kinderen tot 12 jaar zal LegoLand (onderdeel van Dubai Parks) het meest tot de verbeelding spreken. Een familiepark dat volledig in het teken staat van de legoblokjes (meer info pretparken).
 • Heeft u wat oudere kinderen dan raden wij als eerste IMG Worlds of Adventure aan. Dit is een indoor themapark met thema’s als de Marvel superhelden, Cartoon Network en de Lost Valley Dinosaur Adventure. Ook een ideale activiteit op een het dag (Meer info pretpark in Dubai).
 • Verder ligt in het eerdergenoemde Dubai Parks ook Motiongate, een pretpark geïnspireerd op animatiefiguren uit Hollywood (zoals Shrek, de Smurfen en Madagascar) met tal van attracties en achtbanen. In dit laatste park wordt bij veel attracties een minimale lengte van 90 centimeter vereist (Meer info over dit attractiepark in Dubai).

4. Dubai Garden Glow

Het park van de Dubai Garden Glow is een activiteit voor in de avond. Deze tijdelijke tentoonstelling bestaat uit tal van verlichte kunstwerken. Naast het park ligt ook het Dinosaur park met 120 Animatronic-dinosaurussen op ware grootte (meer info Garden Glow)

5. Global Village, op wereldreis met kinderen

Global Village is een cultureel festival waar de culturen van meer dan 90 landen bijeen komen. Een groot evenement met tal van attracties, shows, een kermis, parades en zelfs vuurwerkshows. De entree is zeer goedkoop en deze ‘wereldreis’ zal op kinderen zeker indruk maken (meer info Global Village)

6. Met de kinderen naar het strand

Activiteiten om kinderen te vermaken hoeven niet altijd geld te kosten. Dubai heeft twaalf openbare stranden, vaak voorzien van goede faciliteiten. Het zal voor uw kinderen geen enkele moeite kosten zich op het strand een tijd te vermaken. In dit artikel leest u alles over de verschillende stranden van Dubai.

7. Kameelrijden in de woestijn

Vanuit Dubai worden er tal van woestijnsafari’s georganiseerd. Met name voor de iets oudere kinderen kan dit een zeer vermakelijk uitstapje zijn. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten als sandsurfing (met een surfboard van een steile duinhelling), kameel rijden of dune-bashing. Voor de jonge kinderen is alleen het kameel rijden aan te raden.

Meer info Woenstijnsafari's

8. Bekijk de fonteinshow van de Dubai Fountain

Zowel op jong als oud zullen de dansende fonteinen van de Dubai Fountain indruk maken met hun spektakel van licht en geluid. Elke avond is de fonteinshow aan de voet van de Burj Khalifa gratis te bezoeken. Leuk: U kunt ook met een boottocht de fonteinshow van dichtbij bekijken. Meer info Dubai Fountain.

9. World of Illusions

Dit museum vol met visueel bedrog ligt in Al Seef langs de Dubai Creek. De verzameling van optische illusies bestaat uit 80 verschillende werken. Een leuke plek om de kinderen te laten verwonderen en grappige foto’s te maken (website).

10. Dure auto’s spotten

De jongens zullen in Dubai hun ogen uitkijken met de dure sportwagens die massaal door de stad rijden. Van exclusieve Ferrari’s tot Bugatti’s en dure Lamborghini’s tot aan Bentleys. Goede plekken om auto’s te spotten is bij de valet-parkings van The Dubai Mall en de Mall of the Emirates. In de avond zal de boulevard van de Jumeirah Beach Walk overspoeld worden met dure bolides.

11. Het Arabische sprookje

Ga met de kinderen wandelen door het historische centrum van Dubai. Smalle steegjes, lemen huisjes en overweldigende soeks zullen de kinderen het gevoel geven dat ze in een Ooster sprookje zijn beland. Maak ook zeker een overtocht met een Abra, een traditionele boot om de Dubai Creek mee over te steken. Meer info over het historische gebied rond de Dubai Creek.

12. Dubai Mall: KidZania, Hysteria, VR-Park en Dino-skelet

In het enome winkelcentrum van The Dubai Mall liggen een aantal attracties voor kinderen:

 • KidZania ligt in The Dubai Mall en is een interactieve stad op kindergrootte waar kinderen worden aangemoedigd te leren door te spelen. Kinderen kunnen meer dan 40 verschillende beroepen uit de echte wereld naspelen en op een leuke manier leren over het echte leven (website).
 • Hysteria is een spookachtige attractie voor een echte angstervaring. In deze unieke spookachtige attractie ga je als bezoeker op reis door je donkerste nachtmerrie en angsten. Niet geschikt voor jonge kinderen (website).
 • VR-Park: Een entertainmentcentrum vol met Virtual Reality belevingen (website).
 • Dubai Dino, gelegen in The Souk Dome , is een enorm skelet van een 24 meter lange dinosaurus zult zien, welke gratis te bezichtigen is in het winkelcentrum.

13. Ain Dubai reuzenrad

In 2020 is de verwachting dat de Ain Dubai zal openen. Dit is het grootste reuzenrad ter wereld met een hoogte van 210 meter en zal de topattractie worden op het eiland van Bluewaters. Meer over de Ain Dubai.

14. Overnacht in hotel Atlantis The Palm

Het droomhotel voor kinderen! Het Atlantis The Palm is een duurder 5 sterrenhotel op de kop van het palmeiland maar dan heeft u wel een schitterend hotelcomplex dat volledig gedecoreerd is in het thema van de verzonken stad Atlantis. Een hotel met mooie zwembaden en de aangrenzende parken van Aquaventure (meestal gratis voor gasten) en The Lost Chambers Aquarium. Meer info over dit hotel.

15. Oververhit? Bezoek het Snow Park

Vooraf misschien niet de eerste activiteit die u in gedachten heeft in Dubai, maar Dubai beschikt over een enorme indoor skihal. Onderdeel van Ski Dubai is ook het Snow Park met leuke sneeuwactiviteiten, zoals Snow Bullet rijden, glijden op de Mountain Thriller, klimtorens, een ijsgrot en de berg afrollen in een Zorb Ball. Ideaal als de temperaturen in Dubai u even te veel worden.

16. Uiteraard Burj Khalifa, het hoogte gebouw ter wereld

Jong en oud zullen onder de indruk zijn van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Ga met de lift naar het uitzichtplatform op de 124e en 125e etage en krijg fenomenaal uitzicht over Dubai. Om onnodige wachttijden met kinderen te besparen raden we u wel aan vooraf uw tickets online te kopen. Meer info over het bezoeken van de Burj Khalifa.

Dubai met kind
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
18 maart 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."