Dubai / Vervoer vliegveld Dubai

Van en naar vliegveld Dubai

Van de luchthaven naar Dubai? Metro en luchthaventransfer

vervoer vliegveld Dubai

Hoe komt u van luchthaven in het centrum van Dubai? Alle tips over luchthaventransfers en het vervoer tussen het vliegveld en Dubai en de mogelijkheden tijdens een stopover.

Van vliegveld naar hotel in Dubai

Het vliegveld van Dubai ligt ongeveer 15 kilometer van het centrum van Dubai af. Om van de luchthaven Dubai International Airport (DXB) naar uw hotel te komen heeft u drie eenvoudige opties:

1. Metro naar centrum Dubai

De goedkoopste optie is de rode metrolijn te nemen welke vertrekt van en naar het vliegveld. Check bij uw terugvlucht wel of u wilt uitstappen bij Terminal 1 (vooral niet-Emirates vluchten) of Terminal 3 (vooral Emirates vluchten), aangezien het vliegveld van Dubai gigantisch groot is. Op deze pagina leest u meer over het openbare vervoer en de routeplanner.

2. Taxi transfer vanaf luchthaven

De gemakkelijkste optie aangezien taxi’s in Dubai niet duur zijn. Een rit naar een hotel in het centrum van Dubai kost u waarschijnlijk rond de 75 AED (25 tot 30 euro). Taxi’s in Dubai zijn betrouwbaar en werken op een meter. Ook kunt u in Dubai gebruik maken van de taxidienst Uber. U vindt de taxi's meteen tegenover de aankomsthal, maar u kunt deze transfer ook vooraf reserveren via Welcome Pickups.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op het vliegveld van Dubai. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en deze taxi's zijn vaak nauwelijks duurder dan een gewone taxi. Prijzen zijn afhankelijk van de lokatie in de stad, aantal personen en bagage. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

3. Met een huurauto

Per huurauto: Doordat bezienswaardigheden in Dubai soms op redelijke afstand van elkaar liggen en de stad beschikt over goede wegen en parkeergelegenheden kan het ook handig zijn meteen op de luchthaven een auto te huren. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra, waarbij alle verhuurmaatschappijen met elkaar vergeleken worden. Via onderstaande zoekmachine kunt u eenvoudig de aanbieders vergelijken:

Stopover in Dubai?

De luchthaven van Dubai wordt voor veel vliegmaatschappijen zoals Emirates en Singapore Airlines gebruikt als tussenstop richting Azië. Soms heeft u een aanzienlijke wachttijd op het vliegveld van Dubai, waardoor het de moeite waard kan zijn uw wachttijd te gebruiken om een kort uitstapje te maken langs de bezienswaardigheden van Dubai of misschien zelfs uw stopover te verlengen met een dag. U kunt Dubai namelijk bezoeken met een gratis toeristenvisum dat u op de luchthaven zult krijgen. U dient er bij het opnieuw betreden van de luchthaven wel rekening mee te houden dat u weer opnieuw tijd nodig heeft voor de security, maar wanneer u meer dan 5 uur tussen uw beide vluchten heeft zitten kan een kort bezoek aan Dubai prima. Er zijn op de luchthaven zelfs ook plekken waar u uw koffers tegen betaling kunt achterlaten.

Hoe bezoekt u Dubai tijdens de tussenlanding?

Vanaf de luchthaven loopt een uitstekende metroverbinding naar het centrum van Dubai (meer info metro Dubai). Hou er wel rekening mee dat bezienswaardigheden redelijk gespreid over de stad liggen, waardoor u voor uw korte bezoek verder bent aangewezen op vervoer met de relatief goedkope taxi, de populaire Hop on Hop off bus die u in enkele uren langs alle hoogtepunten rijdt of u kunt bij voldoende tijd een van onderstaande tours boeken waarmee u onder leiding van een gids efficiënt langs een aantal bezienswaardigheden zult gaan:


Dubai vliegveld
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."