Dubai / Bezienswaardigheden / Shoppen

Shoppen & Winkelcentra Dubai

Een overzicht van de meest bijzondere winkelcentra

Shoppen in Dubai

Dubai is een echt shopparadijs met enorme winkelcentra. In dit artikel over shoppen krijgt u een overzicht van de meest bijzondere winkelspots in Dubai.

1). The Dubai Mall

In 2008 opende The Dubai Mall, welke met ruim 1300 winkels het grootste winkelcentrum ter wereld is. het omplex van The Dubai Mall maakt onderdeel uit van de Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber ter wereld. Zo heeft de shoppingmall over vier verdiepingen een winkeloppervlakte van ruimn 1 miljoen vierkante meter en zijn er parkeerplekken voor maar liefst 14.000 auto’s. In het complex vindt u winkels van bekende en minder bekende merken (op deze pagina een index van alle winkels) en zelfs beroemde warenhuizen als Galaries Lafayette en Bloomingdale’s. Voor u als bezoeker is het wel handig dat het winkelcentrum is opgedeeld in aparte winkelcentra die elk gespecialiseerd zijn in specifieke producten zoals de Fashion Avenue, de Gold Souk en de Food Court.

Maar behalve een winkelparadijs zijn er ook tal van eetgelegenheden en meerdere hotels in het winkelcentrum gevestigd. Zeker in de avond is het erg levendig in en rond The Dubai Mall, mede door de vele restaurants en de populaire fonteinshow. verder zijn er nog vele andere vormen van entertainment in en rond de Dubai Mall waarvan het Aquarium & Underwater Zoo een van de meest bekende bezienswaardigheden is.

Meer info Dubai Mall bezoeken

The Dubai MallHet winkelcentrum 'The Dubai Mall'
Dubai MallHet Aquarium in de Dubai Mall

2). Mall of the Emirates

The Mall of the Emirates is een winkelcentrum geopend in 2005 met meer dan 630 winkels, 100 restaurants en cafés, 80 luxe winkels en 250 flagship stores en is een van de grootste en meest luxe winkelcentra van Dubai. Maar zoals in de meeste winkelcentra in Dubai is er naast winkelen nog veel meer te doen in dit complex. De topattractie hier is Ski Dubai; wanneer het buiten 40 graden is in de woestijn is waarschijnlijk het laatste wat in u opkomt skiën. Maar zoals het met alles gaat in Dubai; als er een indoorskioord wordt gebouwd, dan wordt er ook meteen flink uitgepakt met 22.500 meter overdekt skigebied van Ski Dubai. Behalve de indoor skihal is er in Ski Dubai ook een Snow Park en een pinguïnshow. Een andere activiteiten in the Mall of the Emirates is de Magic Planet waar kinderen kunnen gamen.

Bereikbaarheid: Eenvoudig met de metro te bereiken via metrohalte ‘Mall of the Emirates’ (rode lijn)

The Mall of the EmiratesThe Mall of the Emirates
Ski DubaiSki Dubai gelegen in de Mall of the Emirates

3). Souk Madinat Jumeirah

Souk Madinat Jumeirah is een heel complex van enkele hotels met een mooi winkelcentrum dat compleet gebouwd is in Arabische stijl. De winkels zijn gebouwd rond de vele kanalen, welke u zelfs met een Abra (traditionele boot) kunt bevaren. De wijk ligt dichtbij het beroemde Burj Al Arab hotel en de souk is vooral gericht op typische Arabische producten zoals tapijten, waterpijpen en souvenirs.

Bereikbaarheid: Een taxi of de tram is het meest logische vervoersmiddel om dit winkelcentrum te bereiken. Tramhalte ‘Madinat Jumeirah 2’ stopt bij het complex.

Souk Madinat JumeirahHet kanaal voor Souk Madinat Jumeirah
Shoppen in DubaiSouvenirs koop je bij Souk Madinat Jumeirah

4). Ibn Battuta Mall

De Ibn Battuta Mall is een enorm winkelcentrum met ruim 500.000 vierkante meter oppervlakte en 270 winkels, 50 restaurants, een enorme bioscoop en bowlingbaan. De reden om dit winkelcentrum te bezoeken is niet om te winkelen, maar juist de vele details in het prachtige interieur die u het gevoel moeten geven op wereldreis te zijn. Het winkelcentrum bestaat namelijk uit zes gebieden, waarvan elk ontwerp is geïnspireerd op enkele van de landen die zijn bezocht door de Marokkaanse Berberse ontdekkingsreiziger, Ibn Battuta: Andalusia Court, China Court, Egypt Court, India Court, Persia Court en Tunisia Court (officiële website).

Bereikbaarheid: Het winkelcentrum ligt wat verder buiten het centrum, maar is eenvoudig met de metro te bereiken via metrohalte ‘Ibn Battuta’ (rode lijn)

Ibn Battuta MallPrachtige aankleding van de Ibn Battuta Mall
Shoppen in Dubai

5). The Pointe

Op het einde van de stam van het palmeiland Palm Jumeirah ligt een nieuw winkelcentrum met een prachtige wandelpromenade en veel restaurants langs het water. Vanaf dit winkelcentrum The Pointe (officiële website) heeft u ook mooi uitzicht op het indrukwekkende Atlantis Hotel en op de zonsondergang. Op dit moment wordt er hard gebouwd aan een enorme dansende fonteinshow om met een topattractie nog meer bezoekers naar The Pointe te trekken. Het is nog niet bekend wanneer deze voltooid is.

Meer info over Palm Jumeirah en de bereikbaarheid van dit winkelcentrum.

Ibn Battuta MallWinkelcentrum The Pointe op het palmeiland
Shoppen in DubaiVanaf The Pointe heeft u prachtig uitzicht op het Atlantis hotel

6). Dubai Marina Mall

Dit is het winkelcentrum van de jachthaven Dubai Marina. In tegenstelling tot een aantal megamalls in Dubai, is dit winkelcentrum met vier verdiepingen en 130 winkels relatief klein en niet heel bijzonder. U treft hier veelal de bekende internationale ketens (officiële website) en bezoekers komen hier voornamelijk vanwege de voortreffelijke locatie in de Dubai Marina.

Bereikbaarheid: Metrohalte DAMAC Properties (rode lijn)

Dubai Marina MallWinkelcentrum Dubai Marina Mall
Shoppen DubaiDe Dubai Marina Mall is populair vanwege de jachthaven

7). Al Seef

Naast de wijk Al Bastakiya, verderop langs de Dubai Creek, ligt aan de oever een compleet nieuwe wijk Al Seef. Deze nieuwe bezienswaardigheid is een boulevard van bijna 2 kilometer met vooral winkels en restaurants (officiële website) gebouwd in traditionele stijl met ondertussen mooi uitzicht op de Dubai Creek. Een leuke afwisseling tussen het shoppen kan het Museum of Illusions zijn, waarbij je ogen en hersenen voor de gek gehouden worden.

Dubai Marina MallWinkelgebied Al Seef
Shoppen DubaiAl Seef gelegen aan de Dubai Creek

8). Souks

Genoeg van alle grote en moderne winkelcentra? Naast de moderne Souk Madinat Jumeirah zijn een aantal wat meer traditionele souks te vinden in Dubai. Een souk is een overdekte traditionele markt met vooral kleine winkeltjes met uiteenlopende producten. Zo treft u in de wijk Deira aan de Dubai Creek de bekende Spice Souk waar u terecht kunt voor kruiden en specerijen en de Gold Souk voor juwelen. Tip: In een souk is het gebruikelijk om af te dingen op de prijs.

Dubai Gold SoukDe Gold Souk in de wijk Deira
Spice Souk DubaiDe Spice Souk in de wijk Deira

shoppen in Dubai
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 257 reviews
3 mei 2021 Merel: "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Dubai."