Dubai / Bezienswaardigheden / Passen & Tickets

Dubai Passen, City Cards & Tickets

Welke stadspassen en voordeeltickets zijn er in Dubai?

dubai pass

Alle voordeelkaarten en kortingspassen voor Dubai op een rij; welke voordeelkaarten leveren u echt geld op of besparen u enorme wachttijden? Vergelijk: de Dubai Pas tot de iVenture Card.

Toeristenpassen in Dubai

In Dubai zijn er verschillende toeristenpassen en voordeelkaarten. Een aantal van deze voordeelkaarten besparen u écht geld en bovendien veel onnodige wachttijden, zoals de Dubai Pass. Wij zetten voor u de voordelen en nadelen van de stadspassen bij elkaar, zodat u kunt afwegen welke voordeelpas in Dubai voor u het meest geschikt zal zijn. De passen zijn wel gericht op toeristen die voor de eerste keer Dubai bezoeken, anders kunt u beter onderaan de pagina losse tickets voor enkele attracties boeken.

1) Aanrader: De Dubai Pass

Dit is in mijn ogen absoluut de beste voordeelpas wanneer u Dubai voor de eerste keer gaat bezoeken. Met één aankoop heeft u drie van de belangrijkste tickets voor uw bezoek aan Dubai bij elkaar zoals Burj Khalifa en een woestijnsafari. En nog beter; u krijgt alle tickets online en hoeft u uw tickets dus niet af te halen op een fysiek punt in Dubai, wat bij een aantal andere passen wel het nadeel is. Reserveer via deze link eenvoudig uw Dubai Pas. Tijdens het boekingsproces kunt u meteen uw gewenste datum en tijdslot aangeven. Na de betaling krijgt u uw tickets per mail toegestuurd en kunt u ze via uw telefoon laten zien.

Wat is inbegrepen in de Dubai Pas?

  • Toegang tot de 124e en 125e verdieping van Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld
  • 4x4 Woestijnsafari in de ochtend met sandboarden en een kamelentocht
  • Dubai City Audio Guide App
  • 10% korting op verschillende attracties en excursies
  • Meer info en reserveren Dubai Pas

Andere stadspassen:

Wat betreft de overige passen in Dubai zal het een behoorlijk gepuzzel zijn of deze kaarten voor u voordelig zijn. Bij de Dubai Explorer Pass en iVenture Card maakt u zelf een selectie uit een heel groot aanbod van attracties en pretparken. Het is echt afhankelijk van welke prijzige themaparken en attracties u wel/niet wilt bezoeken of deze twee passen voor u voordelig zijn. Mogelijk is het los aanschaffen van tickets minder gedoe en scheelt het maar een beetje in de prijs. Ons advies: bestudeer deze passen vooral als u de prijzige attractieparken wilt bezoeken, in dat geval kunnen de kaarten voordelig zijn:

2) Dubai Explorer Pass

De Dubai Explorer Passs is na activering 60 dagen geldig waarbij u tot 35% korting krijgt op toegang tot 3, 4, 5 of 7 topattracties naar keuze, afhankelijk van welke variant u van de Dubai Explorer Pass koopt. In deze Dubai Explorer Pass ontbreekt de topattractie Burj Khalifa, maar de kaart omvat juist wel vele prijzige attractie en themaparken. U krijgt deze pas bovendien als PDF toegestuurd, om uit te printen of om op uw telefoon te laten zien. Ons advies is deze kaart alleen aan te schaffen wanneer er veel dure attractieparken op uw planning staan.

Meer info Dubai Explorer Pass

3) iVenture Card Dubai

Van de iVenture Card zijn er twee varianten en deze is na activering 7 dagen geldig. De iVenture Card Selectie (meer info en reserveren), waarbij u 3 attracties kunt kiezen uit 3 verschillende pools van attracties (ook een bezoek aan Burj Khalifa is mogelijk). De tweede variant is de iets duurdere iVenture Card Flexi (meer info en reserveren), waarbij u een vrij keuze heeft uit 3, 5 of 7 attracties, afhankelijk welke pas u heeft aangeschaft. U hoeft deze kaart niet af te halen op een fysiek punt, maar grote nadeel van de iVenture Card is wel dat u vooraf bij veel attracties vooraf moet reserveren.

Losse tickets

Soms is het voordeliger losse tickets aan te schaffen. Bovendien zitten een aantal populaire tours en bezienswaardigheden in geen enkele toeristenpas. Hieronder een overzicht van de meest verkochte tickets voor een vakantie in Dubai:

Dubai city card
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."