Dubai / Bezienswaardigheden / Dubai Museum

Dubai Museum (Al Fahidi Fort)

Het museum van Dubai in het Al Fahidi Fort

Dubai Museum

Het Dubai Museum, gevestigd in het historische Al Fahidi Fort, vertelt de bijzondere geschiedenis van de stad Dubai.

Info Dubai Museum bezoeken

Adres Ali Bin Abi Taleb Street
Metro Metrohalte Al Fahidi (groene lijn) ligt op 700 meter
Tickets 3 AED volwassenen (0,75 euro) en 1 AED (0,25 euro) voor kinderen tot 6 jaar
Openingstijden Dagelijks geopend van 8:30 – 20:30 uur, op vrijdag van 14:30 – 20:30 uur

Dubai Museum – Al Fahidi Fort

Dubai is geen stad die echt uitblinkt in musea, maar het Dubai Museum, gevestigd in het Al Fahidi Fort in het historische centrum Burj Dubai, verdient toch een plaats bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai. Het belangrijkste museum van de stad vertelt vooral de geschiedenis van Dubai voordat het een rijke oliestaat werd. Bijzonder is dat het museum gevestigd is in een verdedigingsfort uit 1787, welke daarmee het oudste gebouw van Dubai is. Later heeft het Al Fahidi fort ook nog gediend als wapendepot en gevangenis.

Wat is er te zien in het museum?

De nadruk in het museum ligt op het erfgoed van Dubai voordat het een rijke Emiraat werd. Het vertelt de geschiedenis van het leven aan de kust, in de woestijn, in de bergen en in de landbouw aan de hand van prehistorische voorwerpen, folklore en oude wapens. Daarbij worden op het binnenplein oude boten en een traditioneel woonhuis getoond en wordt er aandacht besteed aan het traditionele beroep van parelduiker. Ten slotte wordt er ook meer toegelicht over de enorme transformatie van de stad Dubai en zijn toekomstplannen.

Al Fahidi fort DubaiIngang van het Al Fahidi fort
Dubai museumHet Dubai Museum en Al Fahidi fort

Waar ligt het Dubai Museum?

Het Dubai museum ligt in de wijk Al Bastakiya, het historische centrum. U kunt uw bezoek eenvoudig combineren met een wandeling door deze wijk van smalle steegjes en traditionele lemen huizen. Achter de grote moskee treft u bijvoorbeeld de ‘Old Souk’ en de textiel souk. Het Al Fahidi fort ligt ook ten zuiden van de Dubai Creek, vroeger een belangrijke watering voor parelduikers en handelsschepen. Zo kunt u hier tegenwoordig met een Abra, een traditionele boot, een overtocht maken.


Dubai bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."