Dubai / Bezienswaardigheden / Atlantis The Palm & Aquaventure

Atlantis The Palm & Aquaventure Dubai

Het Atlantis The Palm hotel met de aangrenzende waterparken

Atlantis The Palm Dubai

Op het palmeiland van Dubai ligt het enorme Atlantis The Palm Hotel met aangrenzende parken als Aquaventure en The Lost Chambers Aquarium.

Atlantis The Palm Dubai

Op de kop en golfbreker van Palm Jumeirah (het beroemde palmeiland) ligt een enorm 5 sterrenhotel Atlantis The Palm Dubai. Dit megahotel met 1500 kamers is volledig gedecoreerd in het thema van de legende van de verzonken stad Atlantis welke superbeschaving op de bodem van de Atlantische Oceaan zou moeten liggen. Wanneer u een hotel in Dubai zoekt, zeker met kinderen, dan is dit Hotel Atlantis The Palm met al zijn luxe, zwembaden en omliggende waterparken een interessante locatie. Ook wanneer u niet overnacht in het hotel kan het interessant zijn een kijkje te nemen in de lobby en de onderliggende winkelgalerij, waardoor u toch een deel van het hotel kunt ervaren.

Atlantis Hotel DubaiHet Atlantis complex op palmeiland
Aquaventure DubaiDe monorail naar Atlantis The Palm Dubai

Overnachten in Hotel Atlantis The Palm?

Een hotelkamer reserveren is niet goedkoop in Atlantis The Palm, maar een tweepersoonskamer kan bijvoorbeeld al vanaf 215 euro, maar er zijn ook luxe suites van zelfs 12.500 euro per nacht inclusief uw eigen personeel. Echter, in deze prijs is ook de entree voor het aangrenzende waterpark Aquaventure inbegrepen, waar u voor een los ticket alleen al 72 euro zou moeten betalen. Dit mee berekenend kan een kamer mogelijk toch interessant zijn. Bekijk hieronder de beschikbaarheid en prijzen van kamers:

Booking.com

De drie Atlantis waterparken

1). Aquaventure Waterpark

hotel aquaventure dubaiGlijbaan in Aquaventure Dubai
Atlantis Hotel DubaiHet waterpark Aquaventure

Met 42 hectare is Aquaventure Dubai met stip het grootste waterpark in Dubai, met tal van grote glijbanen en 30 attracties als de Lazy River, de Tower of Posseidon (de grootste glijbaan ter wereld), laat je afschieten door de Ziggurat, laat je meeslepen in de donkere watertunnel Aquaconda, vaar door een getijdenrivier of ervaar de golven van The Torrent. Al deze attracties samen maken dat Aquaventure een waterpark is waar zowel jong als oud zich zullen vermaken.

Info & Tickets Aquaventure Waterpark

Tickets
  • U kunt kiezen voor een combiticket voor het Aquaventure Waterpark met het aangrenzende Lost Chambers Aquarium, of een ticket alleen voor Aquaventure (scheelt slechts paar euro). Voor volwassenen zijn tickets beschikbaar vanaf 67 euro en kinderen (tot 1,20 meter lengte) vanaf 58 euro. Tip: U kunt om wachttijden bij de kassa te voorkomen eenvoudig uw tickets vooraf reserveren.
  • Entree is inbegrepen voor gasten van het Atlantis hotel.

Tickets Aquaventure Aquaventure + Aquarium

Praktisch
  • Draag gepaste zwemkleding, dus geen doorzichtige materialen, strings, ondergoed of kleine speedo’s.
  • Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen in het park.
  • Tegen meerprijs zijn in het park kluisjes en handdoeken te huur.
  • Openingstijden van 10:00 uur tot zonsondergang.

2). Lost Chambers Aquarium

Lost Chambers AquariumLost Chambers Aquarium
aquaventure dubaiDolphin Bay bij Aquaventure

De aquaria van Lost Chambers zijn helemaal ingericht in het thema van de verzonken stad Atlantis. Via een reeks tunnels en doolhoven maakt u in The Lost Chambers Aquarium een reis langs de 65000 zeedieren en heeft de Ambassador Lagoon een bassin van 1 miljoen liter water met tal van haaien en roggen. In het aquarium is het zelfs mogelijk tegen bijbetaling te snorkelen of te duiken.

Info The Lost Chambers Aquarium

Tickets
  • Wilt u alleen het aquarium bezoeken? Bij de kassa kunt tickets kopen vanaf ongeveer 36 euro voor volwassenen en 28 euro voor kinderen van 3 – 11 jaar. Vaak zijn online tickets voordeliger.
  • Wilt u ook het Aquaventure waterpark bezoeken? Voordelige combitickets voor Aquaventure Waterpark en het aangrenzende Lost Chambers Aquarium zijn beschikbaar vanaf 72 euro voor volwassenen en kinderen (tot 1,20 meter lengte) vanaf 58 euro. U kunt om wachttijden bij de kassa te voorkomen eenvoudig uw tickets vooraf reserveren.
  • Het aquarium is niet inbegrepen voor hotelgasten van Atlantis The Palm.
Ticket Los Chambers Aquarium Tickets + Aquaventure
Geopend Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur

3). Dolphin Bay

Bij het Atlantis Hotel ligt ook Dolphin Bay, een plek waar je kunt knuffelen en zwemmen met dolfijnen (tuimelaars). In het kader van dierenwelzijn heb ik besloten deze attractie niet verder te promoten. Mocht u desondanks toch interesse hebben in deze prijzige activiteit verwijs ik u voor meer informatie naar deze pagina.

Video: Atlantis Hotel en Waterpark

 


Waar ligt Atlantis The Palm in Dubai?

Hoe bereikt u het Atlantis The Palm Hotel en de aangrenzende waterparken?

1) Palmeiland beschikt over een eigen monorailsysteem, welke begint vanaf het vaste land en tien minuten later eindigt bij het Atlantis Hotel. Doordat de monorail op een verhoging rijdt heeft u vanuit de monorail een mooi zicht op de gebieden van palmeiland die normaal afgesloten zijn voor toeristen. Een retourtje kost 30 AED en er zijn meerdere tussenstops zoals bij winkelcentrum The Pointe (dienstregeling is vooralsnog vanaf 9:00 heen en uiterlijk 22:00 uur retour). Helaas heeft de monorail (vooralsnog) geen gunstige aansluiting op het metronetwerk, waardoor u het beginstation alleen met de Dubai Tram (Palm Jumeirah tram station, heeft aansluiting op het metrostation DAMAC Properties) of taxi kunt bereiken.

2) Taxi’s zijn een relatief goedkoop vervoersmiddel in Dubai.

3) Met de auto parkeren op parkeerterrein P19 en daarna kunt u een gratis shuttlebus nemen naar de ingang.


atlantis the palm dubai
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.84%) 11 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Dubai gehad door de goede tips over de activiteiten, bezienswaardigheden bezoeken en wat te doen in Dubai."